Ugotuj książkę: wieprzowina po Jukatanie
Gotuj książkę: Jukatan w stylu wolno pieczona wieprzowina jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 22g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz grubą sól morską, piwo dowolnego rodzaju, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Powoli Pieczona Wieprzowina Po Jukatanie, Wieprzowina Po Jukatańsku, oraz Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°.
Używając młynka do przypraw (takiego jak młynek do kawy zarezerwowany dla przypraw), zmiel nasiona annatto, ziarna pieprzu i nasiona kminku na drobny proszek.
W misce robota kuchennego, połączyć ząbki czosnku, kolendra, i sól i proces, aż drobno posiekane.
Dodać pomarańczę, piwo, płatki czerwonej papryki, ziele angielskie, pimenton, ancho ziemi, i mieszaniny annatto ziemi i procesu, aż do dość gładkiej pasty formuje.
Połóż 2-stopowy arkusz folii aluminiowej na powierzchni roboczej. Połóż wieprzowinę na środku.
Rozłóż pikantną pastę na wieprzowinie, pokryj ją ze wszystkich stron, a następnie ciasno zwinąć wieprzowinę w folię, chowając się po bokach, tak jakbyś robił burrito. Użyj innego długiego paska folii, aby utworzyć kolejną warstwę, mając pewność, aby szczelnie zamknąć wieprzowinę wewnątrz folii.
Umieść opakowanie wieprzowiny w patelni do pieczenia, napełnij wodą, aby uzyskać kilka centymetrów od strony owiniętej folią wieprzowiny, a następnie użyj innego kawałka folii aluminiowej, aby przykryć i zamknąć całą patelnię.
Piecz wieprzowinę, aż poczujesz, jak rozpada się w opakowaniu, jeśli naciśniesz na nią, a szaszłyk włożony przez górną część folii i do mięsa nie napotyka oporu, 4 do 5 godzin. (Jeśli nie jesteś pewien, błądzić po stronie dłuższego gotowania; naprawdę nie można rozgotować to.)
Wyjmij pieczeń w folii z patelni, przenieś na talerz i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut przed przecięciem otwórz folię. Wyrzuć duże kawałki tłuszczu i użyj dwóch widelców do rozdrobnienia mięsa.
Połączyć mięso z wystarczającą ilością sosu stworzonego z przypraw i kapieli patelni tak, że jest bardzo soczysty, ale nie Pływanie, rezerwując resztę tego sosu do innych zastosowań, takich jak spooning na patelni smażone kotlety wieprzowe lub dodając dodatkową wilgoć do kanapki ciągniętej wieprzowiny.
Zjedz jedną porcję mięsa, jak chcesz (z tortillami, marynowaną cebulą i kwaśną śmietaną to dobry zakład), pozwalając pozostałym schłodzić do temperatury pokojowej. Resztki przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub podzielić na 4 do 6 porcji, zamknąć w wytrzymałych plastikowych torebkach zamrażarki, usunąć jak najwięcej powietrza i zamrozić na okres do 6 miesięcy.