Ugotuj książkę: wieprzowina po Jukatanie

Ugotuj książkę: wieprzowina po Jukatanie
Gotuj książkę: Jukatan w stylu wolno pieczona wieprzowina jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 22g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz grubą sól morską, piwo dowolnego rodzaju, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Powoli Pieczona Wieprzowina Po Jukatanie, Wieprzowina Po Jukatańsku, oraz Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 135°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Używając młynka do przypraw (takiego jak młynek do kawy zarezerwowany dla przypraw), zmiel nasiona annatto, ziarna pieprzu i nasiona kminku na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
3
W misce robota kuchennego, połączyć ząbki czosnku, kolendra, i sól i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać pomarańczę, piwo, płatki czerwonej papryki, ziele angielskie, pimenton, ancho ziemi, i mieszaniny annatto ziemi i procesu, aż do dość gładkiej pasty formuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Pimenton ProszekPimenton Proszek
AnnattoAnnatto
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
5
Połóż 2-stopowy arkusz folii aluminiowej na powierzchni roboczej. Połóż wieprzowinę na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Rozłóż pikantną pastę na wieprzowinie, pokryj ją ze wszystkich stron, a następnie ciasno zwinąć wieprzowinę w folię, chowając się po bokach, tak jakbyś robił burrito. Użyj innego długiego paska folii, aby utworzyć kolejną warstwę, mając pewność, aby szczelnie zamknąć wieprzowinę wewnątrz folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Umieść opakowanie wieprzowiny w patelni do pieczenia, napełnij wodą, aby uzyskać kilka centymetrów od strony owiniętej folią wieprzowiny, a następnie użyj innego kawałka folii aluminiowej, aby przykryć i zamknąć całą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Piecz wieprzowinę, aż poczujesz, jak rozpada się w opakowaniu, jeśli naciśniesz na nią, a szaszłyk włożony przez górną część folii i do mięsa nie napotyka oporu, 4 do 5 godzin. (Jeśli nie jesteś pewien, błądzić po stronie dłuższego gotowania; naprawdę nie można rozgotować to.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Wyjmij pieczeń w folii z patelni, przenieś na talerz i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut przed przecięciem otwórz folię. Wyrzuć duże kawałki tłuszczu i użyj dwóch widelców do rozdrobnienia mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Połączyć mięso z wystarczającą ilością sosu stworzonego z przypraw i kapieli patelni tak, że jest bardzo soczysty, ale nie Pływanie, rezerwując resztę tego sosu do innych zastosowań, takich jak spooning na patelni smażone kotlety wieprzowe lub dodając dodatkową wilgoć do kanapki ciągniętej wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Zjedz jedną porcję mięsa, jak chcesz (z tortillami, marynowaną cebulą i kwaśną śmietaną to dobry zakład), pozwalając pozostałym schłodzić do temperatury pokojowej. Resztki przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub podzielić na 4 do 6 porcji, zamknąć w wytrzymałych plastikowych torebkach zamrażarki, usunąć jak najwięcej powietrza i zamrozić na okres do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn