Ugotuj książkę: Torta de las Tres Leches
Ugotuj książkę: Torta de las Tres Leches może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 525 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ekstrakt z wanilii, mleko beztłuszczowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć słodzone mleko skondensowane, można kontynuować to danie główne z Meksykański koktajl owocowy ze słodkim jogurtem limonkowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj TORT TRZY MLECZNE (TORTA DE TRES LECHES), Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), oraz Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik: dwadzieścia minut lub więcej przed pieczeniem, Ustaw stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°/175°C.
W misce miksera stojącego, za pomocą długo obsługiwanej trzepaczki drucianej, lekko połączyć jajka, cukier, wanilię i sól. Ustawić miskę na rondlu z gotującą się wodą i podgrzewać do dość ciepłej w dotyku, stale mieszając trzepaczką. Natychmiast przenieś miskę do miksera stojącego wyposażonego w trzepaczkę i ubijaj mieszaninę na dużej prędkości przez 5 minut lub do momentu, gdy będzie bardzo gęsta, jasna i poczwórnie powiększona. W misie miksera 5-quart osiągnie wysokość około trzech czwartych.
Podczas gdy mieszanka jaj jest ubijanie, przesiać mąkę na kawałku papieru woskowego lub pergaminu. Po zakończeniu bicia przesiać połowę mąki na ubite jajka. Za pomocą dużej trzepaczki do balonów, skimmera z rowkiem lub silikonowej szpatułki złóż ją delikatnie, ale szybko, aż prawie cała mąka zniknie. Powtarzaj z pozostałą mąką, aż mąka całkowicie zniknie. Zeskrobać mieszaninę na przygotowaną patelnię.
Piec przez 30 do 35 minut. Ciasto wzrośnie do górnej części patelni po bokach i kopułą nieco nad bokami, rozwijając pęknięcie. Po całkowitym upieczeniu ciasto obniży się nieco na patelni, odejdzie nieco od boków, a tester ciasta z drutu włożony do środka wyjdzie czysty.
Aby zapobiec zapadnięciu się delikatnej struktury pianki, gdy jest jeszcze gorąca, herbatnik musi zostać rozebrany, gdy tylko zostanie upieczony. Przygotuj małą metalową szpatułkę i dwa stojaki z drutu, które zostały lekko pokryte nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Uruchom małą metalową szpatułkę między bokami patelni i ciasta, mocno naciskając na patelnię. Unmold na raz na przygotowanym stojaku, pozostawiając pergamin na miejscu. Ponownie ciasto do całkowitego ostygnięcia. Jędrna górna skorupa zapobiega opadaniu i zapewnia lekką konsystencję.
Mieszanina: w dużym rondlu, gotować mleko beztłuszczowe, pełne mleko i cukier na średnim ogniu, aż do zmniejszenia o połowę (do 2 1/2 szklanki).
Wlać mieszaninę do średniej miski i wymieszać ze skondensowanym mlekiem i ciężką śmietaną. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do namoczenia ciasto.
Umyć i wysuszyć patelnię, aby wykorzystać ją jako pojemnik do moczenia ciasta.
Długim ząbkowanym nożem usuń górną skórkę, ale nie usuwaj żadnego z ciasta pod nią—pozostaw lekko wypukłe.
Usuń pergamin i trochę dolnej skorupy, zeskrobując go lekko ząbkowanym ostrzem.
Przeciąć dwa arkusze folii z tworzywa sztucznego na powierzchni roboczej i umieścić ciasto górnej stronie do góry w środku owijania. Wyciągnij folię i zawiń ciasto. Umieścić go na patelni tortowej, w której został upieczony. Otwórz górną część folii, aby odsłonić ciasto i powoli wlać mieszaninę mleka na ciasto. Całkowicie wchłonie się w ciasto. Zawiń ciasto i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Otwórz górną część folii i delikatnie odwróć ciasto na płaską powierzchnię, taką jak luźne dno patelni. Przekręć go na talerz do serwowania za pomocą wargi lub 10-calowego talerza do ciasta.
Dodać bitą śmietanę: w misce wymieszać śmietanę z cukrem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut. (Schłodzić bijaki miksera obok miski.)
Ubij śmietanę i cukier, zaczynając od niskiej prędkości, stopniowo zwiększając prędkość do średniej-wysokiej, aż do uzyskania sztywnych szczytów, gdy uniesiony zostanie trzepak.
Zakończ ciasto: użyj worka z ciastem wyposażonego w dużą otwartą rurkę z ciastem gwiazdkowym (3/8 do 1/2 cala), aby wyłożyć na boki skorupy lub gwiazdki na wierzch ciasta. Można również wirować bitą śmietaną za pomocą szpatułki. Ciasto przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do podania. Jak ciasto siedzi, trochę mleka będzie wydzielać wokół dna. Ciasto będzie przechowywać do 3 dni w lodówce.