Ugotuj książkę: Sri Lanka Beef Smore
Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 4,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, nasiona kolendry, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: ryż Sri Lanki z kolendrą i trawą cytrynową, Ugotuj książkę: Beef Jerky, oraz Ugotuj książkę: wołowina Empanadas.
Instrukcje
Mięso osuszyć i lekko posypać solą i dużą ilością czarnego pieprzu.
Ustawić małą żeliwną lub inną ciężką patelnię na średnim ogniu. Gdy jest bardzo gorąco, posypać kolendrą, kminkiem, koprem i nasionami kozieradki. Mieszaj przez około 30 sekund, aż przyprawy zaczną wydzielać palony aromat. Opróżnij na kawałek ręcznika papierowego, a po ostygnięciu nieco zmiel przyprawy w czystym młynku do kawy lub zmiażdż w moździerzu.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wlać olej do żaroodpornej garnka typu garnek i ustawić na średnim ogniu. Gdy gorące, umieścić w mięso i brązowy ze wszystkich stron.
Dodaj cynamon, cebulę, imbir i czosnek. Wymieszać i gotować 4 do 5 protokół.
Dodaj ocet, bulion, cayenne, 1 1/2 łyżeczki soli, a wołowina, a także jej nagromadzone soki. Doprowadzić do wrzenia, mieszając sos. Przykryć i wstawić do piekarnika. Gotować, fastrygowanie i obracając co 20 minut lub tak, o 2 do 2 1/2 godziny lub do mięsa jest miękka.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Dodać mleko kokosowe, wymieszać i doprowadzić do duszenia przed podaniem.