Ugotuj książkę: Sachertorte

Ugotuj książkę: Sachertorte
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc daj gotować książkę: Sachertorte spróbować. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka konfitur morelowych, masła, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: PBJ, Gotuj książkę: Chili, oraz Ugotuj książkę: Gorący Garnek z łososiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby torte, Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dwie 8-calowe okrągłe patelnie do ciast lub spryskaj sprayem nonstick. Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia. Pył z mąką i wystukać nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce i ustaw misę na patelni z gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
4
Wyjąć miskę z ognia i pozostawić czekoladę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W dużej misce, ubić masło i 3/4 szklanki cukru z mikserem elektrycznym, aż bardzo lekkie i puszyste, o 3 protokół. Ubij w żółtkach po kolei, skrobając boki miski w razie potrzeby. Beat w morelowej brandy i schłodzonej czekolady. Odstawić. Umyć i osuszyć trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W innej dużej misce ubij białka z pozostałą 1/4 cukru, aż utworzą miękkie szczyty. Wymieszać 1/3 ubitych białek do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić, następnie ostrożnie złożyć pozostałe białka, aż pozostanie tylko kilka smug bieli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Posypać 1/2 szklanki mąki na ciasto i złożyć aż włączone. Powtórzyć z pozostałą 1/2 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
8
Podzielić ciasto między dwoma patelniami ciasto i piec, aż są dmuchane wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjmij ciasta z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez 15 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi każdej patelni i odwrócić każde ciasto na talerzu. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Aby zrobić glazurę, przynieś konfitury morelowe i brandy morelową do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Zdjąć z ognia i odstawić.
12
Umieść jedną warstwę torte na talerzu wyłożonym dwoma kawałkami papieru woskowego(wyrównaj je tak, aby każdy kawałek pokrywał połowę talerza i lekko nachodzą na środek).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
13
Warstwę tortów rozprowadzić 1/2 mieszanki dżemu morelowego. Top pozostałą warstwą torte i rozprowadzić ją z pozostałą mieszaniną dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
DżemDżem
14
Odstawić podczas tworzenia polewą czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
15
Umieścić posiekaną czekoladę w małej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
16
Rozgrzać śmietanę w małym rondelku na małym ogniu, aż osiągnie gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
17
Wlać czekoladę i odstawić 2 minuty, a następnie mieszać, aż będzie gładka. Masło wymieszać na gładką masę. Wymieszać z morelową brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
18
Natychmiast wlać glazurę na ciasto. Za pomocą szpatułki przesuniętej wygładzić szkliwo na górze i bokach torte, upewniając się, że całkowicie go zakryć. Przechowywać w lodówce ciasto, aż glazura jest ustawiona, o 1 godzinę. Delikatnie wyciągnij arkusze papieru woskowego spod niego, pokrój w cienkie kliny i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
19
Uwaga: dżem morelowy można zastąpić marmoladą pomarańczową, a brandy morelową likierem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Dżem MorelowyDżem Morelowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn