Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami ryżowymi

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Rice Cooker Mushroom Risotto spróbować. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 20g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 61 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Rice cooker Mushroom risotto , Ugotuj książkę: Truskawkowe Risotto, oraz Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z pieczarkami.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzej połowę oleju i masła; dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż cebula będzie miękka.
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć ryż mieszanką cebuli.
Dodaj wino i gotuj, mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta.
Przenieść mieszaninę do garnka do gotowania ryżu.
Dodać gorący bulion z kurczaka i wymieszać. Upewniając się, że zewnętrzna część patelni jest sucha, umieść w naczyniu grzewczym.
Wciśnij automatyczną dźwignię sterowania, aby gotować.
Po zakończeniu gotowania dźwignia automatycznie przełączy się w tryb Keep Warm. Na tym etapie pozostaw ryż w kuchence na 10 minut. NIE ZDEJMOWAĆ POKRYWY.
W międzyczasie na patelni rozgrzać pozostały olej i masło, dodać grzyby i gotować, mieszając, aż grzyby będą miękkie; odcedzić nadmiar płynu.
Po 10 minutach przechowywania ryżu w trybie Keep Warm otwórz pokrywkę. Wymieszać z grzybami, parmezanem i pietruszką. Doprawić do smaku czarnym pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator