Ugotuj książkę: Potrawka ziemniaczano-Zielona Chile
Gotuj książkę: Potrawka ziemniaczano-Zielona Chile to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.39 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ząbek czosnku, mielony kminek, krem do wykończenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Chile Verde, Zielone Chile, ziemniaki i gulasz z dziczyzny, oraz Ugotuj książkę: małże i Pizza Chile.
Instrukcje
Rozgrzać olej w szerokim garnku; dodać cebulę i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż zmięknie, o 4 protokół.
Dodać kolendrę, kminek, czosnek, i ziemniaki, a następnie chile wraz z 1/2 łyżeczki soli i dać wymieszać. Gotować razem kilka minut, a następnie dodać wodę lub bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu.
Gotować i przykryć, aż ziemniaki całkowicie zmiękną, o 25 protokół. Doprawić solą i pieprzem. W tym momencie można rozgnieść ziemniaki, lub co najmniej kilka z nich, aby dać danie kremowy rodzaj tła, w razie potrzeby.
Wlać do miski, dodać łyżkę śmietany i posiekaną kolendrę.