Ugotuj książkę: policzki wołowe duszone z granatu z puree z dyni maślanej
Need a wegetariańska przystawka? Ugotuj książkę: duszone policzki wołowe z granatem z puree z dyni może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 488 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli masz sól i pieprz, dyni, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: przegrzebki z przecierem Grochowym i szynką, 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, oraz Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż kawałki policzków wołowych na sucho. Doprawić solą i pieprzem ze wszystkich stron i posmarować lekką warstwą mąki.
Rozgrzać olej w dużym, bezpiecznym do pieczenia garnku lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu, aż olej zacznie pękać. Potrząśnij nadmiar mąki i umieść policzki wołowe w jednej warstwie na dnie patelni (w razie potrzeby pracując partiami). Brązowy z każdej strony do lekko złocistego.
Policzki wołowe wyjąć szczypcami i odstawić do miski.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Dodaj cebulę, marchew i seler na patelni (dodając dodatkowy olej, jeśli dno jest bardzo suche), i pocić na małym ogniu, aż zmiękną, o 6 protokół. Doprawić solą i pieprzem i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Powrót policzki wołowe do garnka, i dodać wino i jedną szklankę soku z granatów. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Przykryć i przenieść do piekarnika dusić przez 3 do 4 godzin.
W międzyczasie, pokroić squasha na pół wzdłuż i zgarnąć nasiona. Obficie natłuścić blachę do pieczenia i ułożyć połówki kabaczka ścięte bokiem. Piecz przez około 1 godzinę, podczas gdy policzki wołowe są duszenia, lub aż szczyty są miękkie w dotyku, a mięso pod spodem jest przetarg przez.
Ostudzić i zeskrobać mięso ze skórek łyżką.
Przenieść do rondla i dodać masło, śmietanę i kilka szczypty soli, mieszając na średnim ogniu. Za pomocą blendera ręcznego, proces do gładkiej.
Zwróć garnek z policzkami wołowymi do pieca.
Dokładnie przełożyć wołowinę do osobnego naczynia łyżką szczelinową.
Dodaj pozostałą filiżankę soku z granatów i zmniejsz sos do około połowy, w zależności od tego, ile płynu jest na początku. Policzki wołowe układamy na talerzu z gałką puree z dyni, a na wierzchu z chochlą lub dwoma sosami.
Dekoruj świeżymi nasionami granatu.