Ugotuj książkę: pikantne strzelanki jajek
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 napojów? Ugotuj książkę: Spicy Egg Shooters może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1422 kalorii, 16G białka, oraz 151 g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: Pikantny dżem pomidorowy, Ugotuj książkę: pikantna sałatka kukurydziana, oraz Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka w rondlu; napełnij zimną wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
Odcedzić jajka, a następnie zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia. Obierz i podziel na pół wzdłuż.
Ułóż połówki żółtka na półmisku. Każdą połowę obficie polać majonezem.
Jajka posypać papryką i przyprawami i podawać.
Odmiana: jajka z wędzonym pstrągiem i ikrą z pstrąga: zamiast majonezu Zastąp creme fraiche i pomiń paprykę i przyprawę. Na wierzchu 1 uncja płatkowanego wędzonego pstrąga, 2 łyżki kawioru z pstrąga lub łososia i posiekany świeży szczypiorek.
Oliwa z oliwek majonez (sprawia, że 1 3/4 szklanki): w dużej misce, ubij razem ocet i sól, aż sól się rozpuści.
Ubij jajko, żółtko i musztardę, aż do całkowitego połączenia.
Stale i energicznie ubijając, bardzo powoli maż w olejach, aż mieszanina zostanie całkowicie zemulgowana i zagęszczona. Doprawić pieprzem do smaku.
Marynowana czerwona papryka( sprawia, że około 1 kufel): doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj cały jalapeños, serranos, i czerwony pieprz chile; gotować przez 1 minutę.
Umieścić paprykę w małym hermetycznym pojemniku.
Na paprykę zalać octem. Szczelnie zamknąć pojemnik i przechowywać w lodówce przez 3 dni przed krojeniem i użyciem. Papryka będzie przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 miesiąc.
Połącz sól i pieprz i przechowuj w przykrytym pojemniku.