Ugotuj książkę: pasty dyniowe
Przepis gotuj książkę: pasty z dyni mogą zaspokoić Twoje pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 64 grosze za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 509 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, sól, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: pasty z kurczakiem i porem, Ugotuj Książkę: Pumpkin Whoopie Placki, oraz Ugotuj książkę: ciasto dyniowe z kremem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, cukier i sól w misce robota kuchennego. Pulsuj kilka razy, aby połączyć. Masło rozsypać i skrócić na mieszaninie mąki. Pulsuj około 15 razy, aż mieszanina przypomina grubo żółty posiłek, bez białych proszkowych bitów.
Przenieść mieszaninę do dużej miski do mieszania.
Posypać 4 łyżki zimnej wody na mieszaninę. Wrzucić mieszaninę razem z łopatką, aż zacznie zlepiać się razem. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj więcej wody 1 łyżkę na raz (lepiej mokro niż zbyt sucho). Zbierz ciasto do kulki i wklep je w dysk. Owinąć go w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Połączyć dynię, cukier, gałkę muszkatołową i cynamon w misce do mieszania.
Dobrze wymieszać. Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala. Użyj spodka, aby wyciąć 6-calowe okręgi.
Umieść 2 do 3 łyżek nadzienia w środku każdego okręgu ciasta. Zwilż krawędzie wodą, Złóż ciasto na nadzienie i zagniataj widelcem, aby uszczelnić krawędzie.
Wytnij szczeliny, aby uzyskać otwory wentylacyjne.
Piec na blasze z ciasteczkami przez 30 minut lub aż się zarumienią.