Ugotuj książkę: marynowane brzoskwinie imbirowe
Gotuj książkę: marynowane brzoskwinie imbirowe to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 1049 kalorii. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 67 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz laski cynamonu, wodę, brzoskwinie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Glinka-garnek imbir wieprzowina z figami i marynowanym koprem włoskim, Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów, oraz Ugotuj książkę: marynowany Daikon, marchew i ogórek.
Instrukcje
W dużej niereaktywnej misce, chłodnicy lub nienagannie czystym zlewie kuchennym Utwórz antybakteryjną kąpiel z kwasem askorbinowym, rozpuszczając zmiażdżone tabletki witaminy C w zimnej wodzie.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Pracując partiami po 2 brzoskwinie na raz, blanszuj owoce we wrzącej wodzie przez 30 sekund, aby poluzować Skórki.
Wyjmij brzoskwinie z wody i zanurz je w przygotowanej lodowatej wodzie. Powtórz z pozostałymi brzoskwiniami.
Drenaż. Za pomocą małego noża do parowania, obrać, Wgłębić i podzielić brzoskwinie, zwracając je do lodowej kąpieli.
Ocet, cukier, imbir, cynamon, ziele angielskie i goździki zagotować w dużym niereaktywnym rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Dodać odsączone brzoskwinie, powrócić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 10 protokół.
Przechowywać w lodówce: Chochla do miski lub słoików. Schłodzić, przykryć i przechowywać w lodówce do 3 tygodni.Can: użyj metody wrzącej wody. Chochla do czystych, gorących słoików do konserw, pokrywając brzoskwinie płynem o 1/2 cala. Pozostaw 1/2 cala przestrzeni między górną częścią płynu a pokrywą. Przykręć pokrywki do słoików tymczasowo. Delikatnie obracaj każdym słoikiem, aby uwolnić uwięzione pęcherzyki powietrza.
Zdejmij pokrywki i w razie potrzeby dodaj syrop, aby uzyskać odpowiednią przestrzeń na głowę. Wytrzyj obręcze do czysta; wyśrodkuj pokrywki na słoikach i przykręć paski słoików. Proces przez 20 minut. Wyłącz ciepło, zdejmij pokrywę konserw i pozostaw słoiki w wodzie na 5 minut.
Wyjąć słoiki i odstawić na 24 godziny. Sprawdź uszczelki, a następnie przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku.