Ugotuj książkę: makaron zapiekany z Radicchio, gorgonzolą i pancettą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: makaron pieczony z Radicchio, Gorgonzola i Pancettan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 762 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz belgijską endive, pecorino romano, pancetta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotuj książkę: Figa, Taleggio i Pizza Radicchio, Ugotuj książkę: Radicchio, indyk i sałatka z groszku śnieżnego, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z kiełbasą z Radicchio i Frisée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 500 stopni. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia
W dużej misce do mieszania, połączyć śmietanę, bulion, radicchio, wszystkie sery, i sól. Smak i dodać więcej soli, jeśli to konieczne. Odstawić mieszankę sosu na bok.
Obficie posolić wrzącą wodę i wrzucić do makaronu. Gotować, często mieszając, przez 4 do 5 minut. Makaron będzie parzony i zbyt twardy do jedzenia; gotuje się dalej w piekarniku.
Odcedzić makaron, rezerwując około 1 szklanki wody.
Makaron przełożyć do miski i dokładnie połączyć z mieszanką sosu. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodawać część zarezerwowanej wody, łyżkę na raz, aż makaron porusza się swobodnie i jest otoczony płynem.
Przenieść do pojedynczych płytkich naczyń do pieczenia lub do 1 lub 2 dużych płytkich naczyń do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić pancettę na powierzchni i piec przez 8 do 10 minut, lub aż makaron jest bąbelkowo gorący, z kawałkami rumianej pancetty i makaronu szturchając na wierzchu.