Ugotuj książkę: makaron z serem Carbonara

Ugotuj książkę: makaron z serem Carbonara
Przepis gotować książkę: makaron z serem Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1258 kalorii, 74g białka, oraz 80 g tłuszczu każdy. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 422 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz starzony ser fontina, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gotuj książkę: Chorizo Carbonara, Ugotuj książkę: Spaghetti alla Carbonara, oraz Makaron z serem Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375ºF. Masło dno i boki 10 × 10 × 2-cala naczynia do pieczenia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać olej w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać pancetta i gotować na złoty kolor ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
4
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Dodać czosnek do tłuszczu na patelni i gotować, aż światło złoty kolor, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Ubić mąkę i gotować przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Ubij w gorącym mleku, podnieś ciepło do wysokiej i gotuj, ubijając stale, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Ubij w jajkach, aż włączone i niech gotować przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Zdjąć z ognia i ubić w tymianku, cayenne, i wszystkie różne sery, aż całkowicie stopiony. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta, dodaj dodatkowe ciepłe mleko, 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Ugotowany makaron przekładamy do dużej miski, dodajemy sos serowy, pancettę i natkę pietruszki i mieszamy do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Sos SerowySos Serowy
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
12
Połączyć dodatkowe 1/4 szklanki każdego z Asiago, cheddars, Fontina, i parmezan w misce, i posypać równomiernie na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser AsiagoSer Asiago
Ser FontinaSer Fontina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Piec, aż naczynie jest ogrzewany przez i góry jest światło złoty brąz, 12 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki startego sera Asiago, plus więcej na wierzchfiliżanki startego sera Asiago, plus więcej na wierzch1Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki tarty Amerykański cheddar, takie jak Goot Essa Mountain Valley, plus więcej na szczycie1/2 szklanki tarty Amerykański cheddar, takie jak Goot Essa Mountain Valley, plus więcej na szczycie1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki startego irlandzkiego białego cheddaru, plus więcej na wierzch1/2 szklanki startego irlandzkiego białego cheddaru, plus więcej na wierzch4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron łokciowy, gotowany tuż pod al dentemakaron łokciowy, gotowany tuż pod al dente4largesżółtka jaj, lekko ubijaneżółtka jaj, lekko ubijane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane świeże płaskie liście pietruszkigrubo posiekane świeże płaskie liście pietruszki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanka startego dojrzewającego sera fontina, plus więcej na wierzchufiliżanka startego dojrzewającego sera fontina, plus więcej na wierzchu2Batoniki toffi Heathdrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1roztopione masło(1-cal grubości) plaster pancetta, pokroić w małą kostkę(1-cal grubości) plaster pancetta, pokroić w małą kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus więcej na wierzchświeżo starty parmezan, plus więcej na wierzch4krewetki i żyłkiMasło niesolone, do naczynia do pieczeniaMasło niesolone, do naczynia do pieczenia1Średnia żółta cebula, posiekanapełne mleko, lub więcej w razie potrzeby, gorącepełne mleko, lub więcej w razie potrzeby, gorące
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn