Ugotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Gotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 903 kalorie, 9g białka, oraz 76 g tłuszczu. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotuj książkę: Patatas Bravas, Ugotuj książkę: Indyk po katalońsku, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450° F.
Włóż ziemniaki do dużego garnka i dodaj wystarczająco zimnej wody, aby pokryć o cal.
Dodać 4 łyżki soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień lekko i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, lub aż po prostu przetargu widelca.
Ziemniaki odsączyć i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, ziemniaki pokroić w kliny lub, jeśli używasz palcowania ziemniaków, przeciąć je na pół wzdłuż.
Tymczasem w dużym rondlu podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 10 protokół, lub aż zmiękną, ale nie zabarwione.
Dodać czosnek i gotować delikatnie przez 6 do 8 protokół, lub aż czosnek jest miękkie i aromatyczne. Wymieszać zarówno papryki, kminek, i cayenne. Doprawić do smaku pieprzem.
Włóż pomidory i ich sok do miski i za pomocą rąk lekko zmiażdż pomidory.
Dodaj pomidory, ich sok i ocet do rondla i doprawić do smaku solą i pieprzem. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować przez około 20 minut, lub aż sos jest podgrzewany przez.
Niech sos pomidorowy ostygnie trochę, a następnie, pracując partiami, puree go w blenderze, aż będzie gładki. Gdy jedna partia jest puree, przenieś ją do miski lub pojemnika z ciasną pokrywką. Sos pomidorowy wymieszać od razu lub przechowywać w lodówce do 3 dni.
W dużej misce wrzucić schłodzone ziemniaki z 1 szklanką oliwy z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż ziemniaki i olej na płytkiej patelni do pieczenia i piecz przez 12 do 15 minut, lub aż ziemniaki będą ładnie rumiane z jednej strony. Obróć patelnię i obróć ziemniaki. Pieczeń przez 8 do 10 minut dłużej, lub aż rumiane i chrupiące po drugiej stronie.
Łyżka liberalnej ilości schłodzonego sosu pomidorowego na środku każdego z 4 talerzy do serwowania. Ziemniaki ułożyć na wierzchu sosu i udekorować solą morską.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 250° F i ułóż blachę do pieczenia kilkoma warstwami ręczników papierowych.
- sprawia, że około 1 1/4 szklanki -
W małym rondlu, połączyć ząbki czosnku i 1/2 szklanki oliwy z oliwek i doprowadzić do dusić na średnim ogniu. Gotować przez 5 do 7 minut, lub aż czosnek będzie miękki i miód złoto. Uważnie obserwuj czosnek, aby nie rozgotował się. Ząbki czosnku wyjąć z oleju łyżką szczelinową i odstawić na papierowe ręczniki do ostygnięcia. Usunąć olej.
W robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze, przecier ząbki czosnku, majonez, sok z cytryny i pozostałą łyżkę oliwy z oliwek, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem, zmiksować.
Zeskrobać aioli do pojemnika z pokrywką i schłodzić do 3 dni.