Ugotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas

Ugotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Gotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 903 kalorie, 9g białka, oraz 76 g tłuszczu. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotuj książkę: Patatas Bravas, Ugotuj książkę: Indyk po katalońsku, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Włóż ziemniaki do dużego garnka i dodaj wystarczająco zimnej wody, aby pokryć o cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać 4 łyżki soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień lekko i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, lub aż po prostu przetargu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Ziemniaki odsączyć i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, ziemniaki pokroić w kliny lub, jeśli używasz palcowania ziemniaków, przeciąć je na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ogórki, Do PodaniaSłodkie Ogórki, Do Podania
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
5
Tymczasem w dużym rondlu podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodać cebulę i gotować przez około 10 protokół, lub aż zmiękną, ale nie zabarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodać czosnek i gotować delikatnie przez 6 do 8 protokół, lub aż czosnek jest miękkie i aromatyczne. Wymieszać zarówno papryki, kminek, i cayenne. Doprawić do smaku pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8
Włóż pomidory i ich sok do miski i za pomocą rąk lekko zmiażdż pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodaj pomidory, ich sok i ocet do rondla i doprawić do smaku solą i pieprzem. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować przez około 20 minut, lub aż sos jest podgrzewany przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Niech sos pomidorowy ostygnie trochę, a następnie, pracując partiami, puree go w blenderze, aż będzie gładki. Gdy jedna partia jest puree, przenieś ją do miski lub pojemnika z ciasną pokrywką. Sos pomidorowy wymieszać od razu lub przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
W dużej misce wrzucić schłodzone ziemniaki z 1 szklanką oliwy z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Rozłóż ziemniaki i olej na płytkiej patelni do pieczenia i piecz przez 12 do 15 minut, lub aż ziemniaki będą ładnie rumiane z jednej strony. Obróć patelnię i obróć ziemniaki. Pieczeń przez 8 do 10 minut dłużej, lub aż rumiane i chrupiące po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
13
Łyżka liberalnej ilości schłodzonego sosu pomidorowego na środku każdego z 4 talerzy do serwowania. Ziemniaki ułożyć na wierzchu sosu i udekorować solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Podawać z aioli na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
15
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 250° F i ułóż blachę do pieczenia kilkoma warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Barcelona Aioli
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
17
- sprawia, że około 1 1/4 szklanki -
18
W małym rondlu, połączyć ząbki czosnku i 1/2 szklanki oliwy z oliwek i doprowadzić do dusić na średnim ogniu. Gotować przez 5 do 7 minut, lub aż czosnek będzie miękki i miód złoto. Uważnie obserwuj czosnek, aby nie rozgotował się. Ząbki czosnku wyjąć z oleju łyżką szczelinową i odstawić na papierowe ręczniki do ostygnięcia. Usunąć olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
19
W robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze, przecier ząbki czosnku, majonez, sok z cytryny i pozostałą łyżkę oliwy z oliwek, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem, zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
20
Zeskrobać aioli do pojemnika z pokrywką i schłodzić do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn