Ugotuj książkę: kandyzowane pekany i prażone orzechy włoskie
Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1583 kalorie, 27g białka, oraz 155 g tłuszczu każdy. Jeśli 6,27 zł za porcję spada w budżecie, gotować książkę: kandyzowane pekany i Herbed tosty orzechy włoskie może być niesamowite bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz rozmaryn, masło, pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gotuj książkę: Cheesy Herbed Popovers, Ugotuj książkę: tosty Marshmallow Shake, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z kapusty z prażonym kokosem.
Instrukcje
Umieść regały w dolnej i górnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 121°.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż orzechy na patelni. Rozgrzać w piekarniku przez 5 minut (rozgrzanie orzechów zapobiega krystalizacji miodu).
W międzyczasie miód wlać do małego rondla i ogrzać na średnim ogniu.
Orzechy wlać do miski, dodać miód i posypać szczyptą soli. Wymieszaj, aby równomiernie pokryć orzechy miodem.
Wyłóż dwie blachy do pieczenia z Silpatami i rozłóż orzechy na arkuszach.
Posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli.
Piec przez 2 godziny, obracając patelnie w połowie pieczenia.
Wyjmij patelnie z piekarnika i oddziel wszystkie orzechy, które się trzymają.
Niech orzeszki ostygną na patelniach. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Herbed Tosty Orzechy Włoskie
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ustaw stojak chłodzący na drugiej blasze do pieczenia.
Rozłóż orzechy na wyłożonej blasze do pieczenia i opiekaj je w piekarniku przez 7 minut. Obracaj patelnię i tostuj przez 5 do 8 minut dłużej, aż orzechy będą pachnące i lekko zabarwione.
W międzyczasie połącz masło i zioła w małym rondlu na średnim ogniu. Gdy tylko masło zacznie bąbelkować, wyjąć z ognia i odstawić do zaparzenia, podczas gdy orzechy tostują.
Wlać mieszaninę masła do średniej miski, dodać sól i obracać masło wokół boków miski.
Dodaj orzechy i wrzucić do herbu.
Przenieść orzechy do stojaka i skropić pozostałe masło na nich.
Lekko ostudzić. Ponieważ są one pokryte masłem, najlepiej podawać je na ciepło.
Aby przechowywać, całkowicie ochłodzić orzechy, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia. Podgrzej na blasze do pieczenia w ciepłym piekarniku przed podaniem.