Ugotuj książkę: Jerk Pork

Ugotuj książkę: Jerk Pork
Ugotuj książkę: Jerk wieprzowina może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 143 kalorie, 10g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Jeśli masz liście bazylii, szalotki, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Jerk Chicken, Ugotuj książkę: wieprzowina ze szczypiorkiem, oraz Ugotuj książkę: wieprzowina peklowana.

Instrukcje

1
Umieść szkockie czepki, paprykę, szalotki, cebulę, szalotki, czosnek, imbir, tymianek, bazylia, mielone ziele angielskie, cynamon i czarny pieprz w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze i puree do gładkiej pasty, uruchamiając maszynę w seriach. Pracować w soli, oleju i sosie sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie MieloneZiele Angielskie Mielone
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj wystarczającą ilość wody (około 1/4 szklanki), aby uzyskać gęstą, ale wylewaną pastę. Smak do przypraw, dodając więcej ziela angielskiego i / lub sosu sojowego, w razie potrzeby; mieszanina powinna być bardzo słona i bardzo aromatyczna. Powinieneś mieć około 2 1/4 filiżanek-być może trochę więcej niż potrzebujesz, ale wszelki nadmiar dobrze trzyma się w lodówce. Przechowuj go w szklanym słoiku i umieść kawałek plastikowej folii między górną częścią słoika a pokrywką, aby opary pieprzu i sól nie korodowały pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Przeciąć jedną stronę łopatki wieprzowej do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
4
Przetnij wokół kości i kontynuuj cięcie do centymetra od drugiej strony ramienia. Nie przecinaj całej drogi. Otwórz łopatkę jak książkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
5
Przetnij pod kością i usuń ją. Funt wieprzowiny z młotkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta, aż będzie około 1 1/2 cala grubości. Trzymając nóż równolegle do krótkiej krawędzi prostokąta wieprzowego, wykonaj serię równoległych cięć o głębokości 1/2 cala i odległości 2 cali od jednej krawędzi do drugiej. Obrócić wieprzowinę i wykonać równoległe cięcia po drugiej stronie, tak aby kawałki po drugiej stronie znajdowały się w połowie drogi między cięciami po pierwszej stronie. Te kawałki "akordeonu" są podpisem jamajskich Mistrzów jerk i pomóc marynaty i smaki dymu przeniknąć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Połowę marynaty wymieszać na dnie nieaktywnej patelni do pieczenia lub patelni z folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Na wierzch ułożyć polaną masłem wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Rozłóż pozostałą pastę jerk na nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Pozostawić wieprzowinę marynowaną w lodówce, pod przykryciem, przez 2 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
10
Wymieszaj zrębki i ziele angielskie i mocz je w wodzie przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
11
Spuścić tuż przed użyciem.
12
Odcedzić wieprzowinę, zeskrobując nadmiar przyprawy; można zostawić trochę na.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
13
Do grillowania: technicznie Jamajczycy grillują wieprzowinę metodą bezpośrednią, ale niska temperatura i falista osłona cyny, której używają, daje efekt podobny do grillowania pośredniego. I pośrednie grillowanie wymaga mniej uwagi niż bezpośrednie grillowanie tutaj. Wybieraj.Jeśli grillujesz metodą pośrednią, Ustaw grill do pośredniego grillowania i rozgrzej go do medium. Gdy gotujesz, jeśli używasz grilla gazowego, dodaj wióry drzewne i jagody ziela angielskiego do pudełka dla palaczy lub umieść je w woreczku dla palaczy pod rusztem. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, Wrzuć wióry drzewne i jagody ziela angielskiego na węgle. Ułóż wieprzowinę z masłem, tłustą stroną do góry, na środku rusztu nad patelnią ociekową i z dala od ognia i przykryj grilla.Jeśli grillujesz metodą bezpośrednią, Ustaw grill do bezpośredniego grillowania i rozgrzej go do średnio-niskiego poziomu. Gdy gotujesz, jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, Wrzuć połowę zrębków i jagód ziela angielskiego na węgle. Jeśli używasz grilla gazowego, dodaj wióry drzewne i jagody ziela angielskiego do pudełka dla palaczy lub umieść je w woreczku dla palaczy pod rusztem. Na gorącym ruszcie ułożyć wieprzowinę z masłem, tłustą stroną do góry i przykryć grillem. Wrzucić Pozostałe zrębki i jagody ziela angielskiego na węgle po włączeniu wieprzowiny; zachować grill pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Grillować wieprzowinę, aż będzie ciemno rumiana i bardzo delikatna, 40 do 60 minut metodą pośrednią; około 20 minut na stronę metodą bezpośrednią. Użyj termometru do natychmiastowego odczytu mięsa, aby sprawdzić doneness, wkładając go przez bok wieprzowiny. Po wykonaniu temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 190 ° F do 91°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
15
Aby służyć, przenieś szarpaną wieprzowinę na deskę do krojenia i pozostaw ją na 10 minut, luźno pokrytą folią aluminiową. Za pomocą tasaka rozwal wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa. Tradycyjnie wieprzowina jerk jest podawana na woskowanym papierze do zjedzenia palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
CleaverCleaver
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn