Ugotuj książkę: duszone marchewki
Ugotuj książkę: duszone marchewki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 61 centów za porcję. Jeśli masz sól morską i pieprz, pieprz mielony, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny, Ugotuj książkę: Polenta duszona z dusz, oraz Ugotuj książkę: duszone warzywa po Marokańsku.
Instrukcje
Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia. Obieraczką do warzyw obrać skórkę w paski z pomarańczy, unikając białego pestki. Skórkę drobno posiekać, umieścić w małym sitku i zanurzyć we wrzącej wodzie, aby blanszować na minutę. Skórkę spłukać pod zimną wodą; osuszyć na papierowym ręczniku.
Rozprowadzić skórkę na talerzu; pozostawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej przez 24 godziny lub wysuszyć w kuchence mikrofalowej przez 3 do 4 minut. Odstawić.
Wycisnąć 1/2 szklanki soku z pomarańczy. Odstawić.
Odetnij zielenie marchwi i rezerwy. Marchew obrać i pokroić.
Na patelni sauté wystarczająco dużej, aby utrzymać marchew w jednej warstwie, roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć przez 30 sekund.
Dodaj sok pomarańczowy, cukier, szczyptę soli, kolendrę i marchew. Doprowadzić do duszenia, przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj wywar z kurczaka; Duś na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż marchewka będzie miękka po przekłuciu końcówką noża. W międzyczasie doprowadzić średni garnek wody do wrzenia i napełnić średnią miskę wodą z lodem. Wybierz liście z zieleni marchwi i odrzuć łodygi. Rozbijaj liście na kawałki o średnicy od 1 do 2 cali. Powinno być około 1 szklanki luźno zapakowanych zieleni. Blanszujemy warzywa we wrzącej wodzie przez około 15 sekund.
Odcedzić w sitku i natychmiast zanurzyć sitko w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie. Gdy zielenie jest zimne, podnieś sitko, dobrze osusz i osusz zielenie na ręcznikach papierowych.
Gdy marchewki będą miękkie, przełóż je na talerz; przykryj luźno, aby się ogrzać. Jeśli w patelni pozostało więcej niż 1/2 szklanki płynu, Przywróć patelnię do palnika i gotuj na wolnym ogniu, aby zmniejszyć do 1/2 szklanki.
Połącz płyn do gotowania i pozostałe 2 łyżki masła w blenderze, dodaj zielenie marchewkowe i zmiksuj na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Będzie około 1/2 szklanki sosu.)
Delikatnie wrzucić mâche z olejem, octem, cukrem i solą; dodać pieprz do smaku.
Podawać marchewki w stylu rodzinnym na talerzu, ułożone w pęczek z mâche na górze i sos wylewany wzdłuż jednej strony, lub podawać 2 marchewki na talerzu z małym kopcem mâche i sos łyżką na boku.
Marchew posypać skórką pomarańczową.
Zdjęcie dzięki uprzejmości Artisan Books