Ugotuj książkę: chrupiący Czerwony szwajcarski Chard Falafel

Ugotuj książkę: chrupiący Czerwony szwajcarski Chard Falafel może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz szwajcarski chard, oliwa z oliwek, ciecierzyca, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę z ciecierzycy można wykonać to danie główne z Ciasteczka Czekoladowe Z Mąki Z Ciecierzycy jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 102 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ugotuj książkę: kremowa kasza i Chard, Jak gotować szwajcarski Chard, oraz Ugotuj książkę: Cool Chard with Peppery Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i podsmażyć cebulę, kminek i ziele angielskie na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Odstawić do miski.
Napełnij duży rondel wodą i zagotuj. Upuść chard i blanszować przez 2 minuty.
Natychmiast odcedzić, a gdy są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, wycisnąć do sucha.
W średnim rondlu nonstick doprowadzić mleko do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Stopniowo, ubić mąkę z ciecierzycy, aż do uzyskania gładkiej pasty. Utrzymuj mieszaninę w ruchu, aby uniknąć grudek. Następnie doprawić, dodać pozostałe 3 łyżki oliwy i gotować na małym ogniu przez 8 minut, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Podobnie jak ciasto francuskie z kremem, mieszanina odejdzie z boków patelni i stanie się kulą, gdy zostanie podgrzana.
Ostudzić kulkę pasty, następnie wymieszać z podsmażoną cebulą, ciecierzycą, sokiem z cytryny i blanszowanym boczkiem. Używając rąk, uformuj mieszaninę w kulki wielkości piłki golfowej i ułóż na blasze do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin.
W dużym rondlu podgrzej 2 cale oleju do 177°. ostrożnie umieść falafel w oleju i gotuj przez 3-4 minuty, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Wymieszać tahini, kminek i sok z cytryny w misce. Powoli mieszaj 1 do 2 łyżek wody, trochę na raz, aż uzyskasz konsystencję przypominającą gęstą śmietanę. Następnie dodać czosnek i doprawić.
Sumak połączyć z oliwą z oliwek i polać sosem.
Posypać sezamem i podawać z mięsem, drobiem, warzywami lub falafelem.