Ugotuj książkę: bułeczki z pastą migdałową
Gotuj książkę: bułeczki z pastą migdałową mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka plus 1/8 łyżeczka soli, jajko, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Grand Central Bakery Scones, Ugotuj książkę: migdałowe Biscotti, oraz Ugotuj książkę: ciasto migdałowe z orzechów sosny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż dwie blachy do pieczenia razem i ułóż górną część papierem do pieczenia. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Używając dużych otworów na tarce pudełkowej, zetrzyj pastę migdałową, a następnie masło bezpośrednio na suche składniki. Pastę migdałową i masło pokroić na suche składniki, aż pozostanie kilka grudek wielkości grochu. Wymieszaj wiśnie lub mini czekoladowe chipsy.
W osobnej małej misce ubij razem ciężką śmietanę, jajko i ekstrakty. Widelcem stopniowo mieszaj wystarczającą ilość płynu, aż mieszanina zacznie się łączyć, zachowując około 1 łyżkę płynu, aby umyć wierzchołki bułeczek.
Obróć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i bardzo delikatnie wklep w 8-calowy okrągły o wysokości 1 1/2 cala. Za pomocą noża szefa kuchni lub skrobaka. ciasto pokroić na 8 klinów.
Przenieść kliny do blachy do pieczenia, odstęp bułeczki co najmniej 1 cal od siebie. Lekko posmaruj czubki bułeczek z zarezerwowaną mieszanką jajko-śmietaną i obficie posyp cukrem.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 15 do 18 minut lub aż blaty będą złote.
Przenieś bułeczki do drucianego stojaka, aby lekko ostygły, 3 do 4 minut.