Ugotuj książkę: ulubione ciasta kukurydziane George ' a Washingtona
Gotuj książkę: ulubione ciasta kukurydziane George ' a Washingtona mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 447 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, wodę, mieloną mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto marchewkowe George ' a Washingtona, George Washington Cherry Cobbler, oraz George Washington Pound Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wieczorem przed, połączyć 1 szklankę mąki kukurydzianej, 1 1/2 szklanki letniej wody, i drożdże w średniej wielkości niereaktywnej misce.
Trzepaczka dobrze; mieszanina będzie cienka. Przykryć miskę szczelnie; odstawić na noc w ciepłym miejscu.
Następnego ranka ubij pozostałą 1 szklankę mąki kukurydzianej, sól i jajko. Ponownie przykryć miskę; odstawić na 15 do 20 minut (pozwalając, aby właśnie dodana mączka kukurydziana wchłonęła część płynu i nieco zmiękczyła).
Sprawdź konsystencję; powinien być zbliżony do cienkiego ciasta naleśnikowego, ani prawie płynnego, ani tak grubego jak ciężka śmietana. W razie potrzeby dodaj trochę więcej letniej wody, aby to osiągnąć.
Zacznij podgrzewać dobrze przyprawioną patelnię żeliwną lub patelnię na średnim ogniu. Zwilżyć ręcznik papierowy olejem roślinnym. Gdy patelnia jest gorąca, przetrzyj jej wnętrze szybko, ale dokładnie olejowanym ręcznikiem.
Podawać z miodem i masłem, w razie potrzeby.