Udko jagnięce z Pesto Aioli
Maślana noga jagnięcina z Pesto Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 15. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, oliwę z oliwek, pesto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Butterflied Leg Of Lamb, Butterflied Leg of Lamb, oraz Grillowana noga z jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć składniki aioli. Odstawić.
Jagnięcinę posmarować ze wszystkich stron oliwą i równomiernie doprawić solą i pieprzem. Pozostawić jagnięcinę w temperaturze pokojowej na 15 do 30 minut przed grillowaniem.
Przygotować grill do bezpośredniego i pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Wyczyść ruszt do gotowania. Usmaż jagnięcinę na średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż ładnie zarumienią się z obu stron, 10 do 15 minut, obracając raz. Przesuń jagnięcinę na pośrednim średnim ogniu i gotuj, z zamkniętą pokrywką, do pożądanej doneness, 20 do 30 minut dla średnio rzadkich.
Wyjmij z grilla i pozostaw na 5 do 10 minut.
Pokroić jagnięcinę w poprzek na plastry 1/4 cala.
Podawać na ciepło z aioli.