Tymianek i przyprawa-polędwica pieczona wołowa au Jus
Tymianek i przyprawa-przetarł pieczeń polędwica au Jus może być tylko sos szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 7 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wołową, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tymianek i przyprawa-polędwica pieczona wołowa au Jus, Przyprawa Do Pieprzu Czarnego-Polędwica Wołowa, oraz Polędwiczki Wieprzowe Natarte Przyprawami.
Instrukcje
Połącz 2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz i ziele angielskie w małej misce. Rub mieszaninę równomiernie po wszystkich stronach wołowiny. Owinąć szczelnie w folię i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać wołowinę na patelnię; gotować przez 5 minut, zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Przenieść wołowinę do palarni pokrytej natryskiem; umieścić stojak w patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 26 minut lub aż termometr zarejestruje 135 lub pożądany stopień doness.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Wlać brandy do patelni do pieczenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; odstawić.
Patelnia ciepła na średnim ogniu. Patelnia płaszcz z gotowania sprayu.
Dodaj szalotki na patelni; gotować 4 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj mieszaninę brandy, bulion, i pozostałe 1 łyżeczka tymianku na patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 4 protokół).
Nuta wina: klasyczna polędwica z pieczonej wołowiny to kwintesencja cabernet sauvignon. Cabernet ma majestatyczną strukturę i głęboki, bogaty smak, odzwierciedlając wszystko, co ma do zaoferowania polędwica. Spróbuj jednego z najbardziej wystawnych, miękkich i bogatych cabernetów w Napa Valley: Shafer One Point Five Stag ' s Leap District Cabernet Sauvignon 2004 (65 USD). -- Karen MacNeil