Tygrysie Ciasta Herbaciane: Les Tigres
Tygrysie ciasta herbaciane: Les Tigres trwa 2 godziny i 23 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 5G białka, oraz 21g tłuszczu. Za 81 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, mąkę, białka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako niedrogi deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 13%. Podobne przepisy obejmują Herbata Tygrysia, Tigres (hiszpańskie Nadziewane małże), oraz Ciastka Jabłkowe.
Instrukcje
Ustaw stojaki, aby podzielić piekarnik na trzy części i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło 48 mini foremek na muffinki. (Jest wystarczająco dużo ciasta, aby zrobić 48 ciast w puszkach o pojemności 2 łyżek stołowych lub 16 ciast w standardowych foremkach na muffinki o pojemności 1/3 szklanki.)
Pracując w średniej misce z trzepaczką, ubij białka, aby je rozbić.
Dodaj zmielone migdały, cukier, mąkę i syrop kukurydziany i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. (Jeśli chcesz, możesz szczelnie przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce tak długo, jak na noc.)
Włóż masło do małego rondla i zagotuj na średnim ogniu.
Zdejmij masło z ognia i wymieszaj z ciastem. Gdy ciasto przestanie być ciepłe, dodaj kawałki czekolady.
Wlej około 1 łyżki ciasta do każdej foremki na muffinki. (Jeśli używasz foremek o zwykłym rozmiarze, użyj około 3 łyżek ciasta na każdą foremkę do muffinek.)
Piecz ciasta przez 15 do 18 minut lub do momentu, gdy będą dmuchane i złociste; nóż włożony na środek ciast powinien wyjść czysty. Pozostaw ciastka do ostygnięcia na 2 lub 3 minuty, a następnie wyłóż je na stojaki, aby ostygły do temperatury pokojowej.
Gdy ciasta ostygną, możesz je posypać ganache, jeśli chcesz.
Włóż czekoladę i masło do żaroodpornej miski. W małym rondelku zagotuj gęstą śmietanę.
Czekoladę polać śmietaną, odstawić na 30 sekund, a następnie delikatnie wmieszać śmietanę do czekolady małą trzepaczką. (Mieszaj, nie bij-nie chcesz wbijać powietrza w ganache.) Ganache jest teraz gotowy do użycia jako dip.
Umieść ciastka tygrysie do góry nogami na ruszcie chłodzącym. (Aby chronić swój blat, umieść arkusz pergaminu lub folii pod stojakiem.) Jeden po drugim zanurz DNA ciastek w ganache, glazurując je ganache do mniej więcej połowy. Włóż ciastka do stojaka, aby ustawić około 1 godziny w temperaturze pokojowej lub 15 minut w lodówce.
Przechowywanie: Tigres będzie przechowywać w przykrytym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni, chociaż tigres z ganache najlepiej spożywać w dniu, w którym są zrobione. Pakowane hermetycznie ciasta tygrysie można zamrozić do 1 miesiąca.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "