Tworzenie tortu weselnego

Tworzenie tortu weselnego
Stworzenie tortu weselnego wymaga ok. 4 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 104. Jest idealny do Ślub. Udaj się do sklepu i podnieś sznurek, karton podwójny krem, środkowy poziom i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 523 osoby. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Projekt Tort Weselny: Ciasto Jest Pieczone, Tort Weselny, oraz Biały Tort Weselny.

Instrukcje

1
Ciasto owocowe przykryć marcepanem: jak to zrobić: dżem morelowy zagotować z 2 łyżkami wody i przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
MarcepanMarcepan
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Posmaruj 15-centymetrową deskę ciasta odrobiną dżemu morelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
3
Odciąć zaokrąglony wierzch ciasta i obrócić do góry nogami na deskę. Zmierz na górze i bokach ciasta sznurkiem, przyciąć na długość i odstawić sznurek na bok.
1
Dodanie dobrej jakości twarogu cytrynowego lub jedwabiście czekoladowego ganache przekształca simplebuttercream w pobłażliwe nadzienie.Jak to zrobić: najpierw zrobić krem maślany. Masło ubić do uzyskania kremówki, następnie stopniowo ubić przesiany cukier. Odważyć 600g / 1lb 5oz mieszanki i wymieszać 5 łyżek twarogu cytrynowego do niego. Na małej patelni, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia, a następnie wlać czekoladę. Pozostawić na 2 minuty, a następnie wymieszać, aż będzie gładka. Po wystygnięciu, ale nadal płynny, złożyć do pozostałego podstawowego maślanego. Gdy każde ciasto jest całkowicie chłodne, wyrównaj górę za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Rozłóż trochę odpowiedniego maślanego kremu na pasującej cienkiej desce do ciasta. Obróć ciasto do góry nogami na deskę i przetrzyj cienką warstwą przesianego dżemu morelowego – pomaga to zapobiec przedostawaniu się bezpańskich okruchów do maślanego kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
3
Pokrój na trzy warstwy poziomo-nie martw się, jeśli pocisz warstwy nierównomiernie, ponieważ nie wpłynie to na gotowe ciasto. Jeśli jest upalny dzień lub ciepło w kuchni, przechowuj ciasta w lodówce przez chwilę – to je uelastyczni i znacznie ułatwi cięcie i podnoszenie. Podnieś każdą warstwę podczas jej cięcia i odłóż ją na bok, aby po ponownym ułożeniu warstw były we właściwej kolejności.Jeśli wcześniej zrobiłeś maślany krem i lekko utwardził się, ogrzej w kuchence mikrofalowej na rozmrażanie przez 10 sekund i dobrze bij. Za pomocą noża do palety rozprowadzić ok. 1/4 masła na pierwszej warstwie ciasta. Na ciasto cytrynowe, zawirować kolejną łyżkę lub tak cytrynowego twarogu na lukrze. Ułóż pozostałe warstwy w ten sposób, rozłóż pozostałą lukier na górze i bokach ciasta, wygładzając go tak, aby pasował do tekturowej podstawy ciasta. Wygładzić wszystko nożem do palety i odstawić na bok. Ciasta są teraz gotowe do pokrycia lukrem gotowym do rolowania. Nadziewane kremem maślanym i mrożonym, ciasta będą przechowywać do 3 dni.Przykryj wszystkie ciasta lukrem gotowym do rolowania: następnym etapem jest subtelne zabarwienie różnych warstw pastami barwiącymi z Kości Słoniowej, ciemnego różu i kremu.Jak to zrobić: tylko w przypadku marcepanowanego ciasta owocowego najpierw lekko posmaruj schłodzoną, przegotowaną wodą, aby pomóc lukierowi. W przypadku wszystkich ciast odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem i ugniataj lukier do uzyskania giętkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4
Dodaj kilka drobinek barwnika spożywczego za pomocą wykałaczki lub końcówki szaszłyka-bądź bardzo oszczędny, ponieważ trochę przechodzi długą drogę. Przer. kolor aż do uzyskania równomiernie zabarwionej, gładkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Dodaj więcej i zagniataj ponownie, jeśli chcesz, aby kolor był bardziej intensywny.Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą ponownie i zwinąć lukier w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć boki i górę ciasta, z odrobiną nadmiaru. Użyj string do pomiaru jak poprzednio. Podnieś wisienkę na torcie, używając wałka do ciasta, aby ci pomóc.Wygładzić lukier wokół ciasta rękami, a następnie odciąć nadmiar ostrym nożem. Pozostawić na noc do wyschnięcia. Po zamrożeniu przechowywać przez 3 dni. Po oblodzeniu ciasta przykryj 35-centymetrową podstawę. Lekko posmarować schłodzoną, przegotowaną wodą i przykryć lukrem w Kolorze Kości Słoniowej. Przyciąć i pozostawić na noc do wyschnięcia.Układaj ciasta: kołki dają stabilność i wytrzymałość ciastom warstwowym. Mierząc i przecinając Kołki do tej samej długości, zapewniasz równą platformę dla następnego ciasta, na którym można usiąść, nawet jeśli ciasto jest nieco nierówne. W przypadku tego ciasta poziomy są ułożone jak stopnie, tuż przy środku.Jak to zrobić: w dużej misce stopniowo ubijaj cukier puder na białku, aż będzie gęsty i gładki. Przykryć folią do momentu użycia. Zaczynając od ciasta czekoladowego, włóż trzy pręty kołkowe w trójkąt, lekko przesunięte w jedną stronę i nie szersze niż podstawa ciasta cytrynowego, które będzie leżeć na górze. Za pomocą stałego pióra lekko zaznacz miejsce, w którym znajduje się górna część lukru na kołku. Ostrożnie wyciągnij kołki i ustaw się na powierzchni roboczej. Używając linijki, ponownie zaznacz każdą wędkę do najwyższego punktu. Zdobądź kołki nożyczkami wokół nowych znaków i zatrzaśnij plastik czysto. Ponownie włóż pręty w oryginalne otwory, zaokrąglony koniec w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Zrobić ciasto owocowe i przykryć marcepanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1
Zrobić ciasto czekoladowo-cytrynowe, jeśli jest świeże-przechowywać dobrze rapowane w pergaminie do pieczenia i folii spożywczej w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2
Zrobić Krem czekoladowo-cytrynowy i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3
Zrobić ciasto czekoladowe i cytrynowe, jeśli jest świeże-przechowywać dobrze owinięte w pergaminie do pieczenia i folii spożywczej w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Napełnij i przykryj ciasta czekoladowo-cytrynowe kremem maślanym, a wszystkie ciasta i deskę pokryj lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Układaj ciasta i udekoruj płatkami, gdy ciasta są na miejscu.

Składniki

454papryka habaneropół dżemu morelowego, resztę wykorzystasz późniejpół dżemu morelowego, resztę wykorzystasz później1x dolny poziom, zobacz x dolny poziom, zobacz " idzie dobrze z104krewetki i żyłkipasty do barwienia żywności w kremie, kości słoniowej i kolorze różowympasty do barwienia żywności w kremie, kości słoniowej i kolorze różowym200papryka habaneroczekolada batonowa (70% kakao), łamana na kawałkiczekolada batonowa (70% kakao), łamana na kawałki1421 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekarton podwójny kremkarton podwójny krem1białko jajabiałko jaja1porcja startego parmezanuFRUI CAKE-500g 1lb2oz white ready-to-roll lukier, kremowa pasta barwiąca żywnośćFRUI CAKE-500g 1lb2oz white ready-to-roll lukier, kremowa pasta barwiąca żywność1Ciasto czekoladowe 7kg 3LB 10oz biały gotowy do rolki lukier, kość słoniowa pasta barwiąca żywnośćCiasto czekoladowe 7kg 3LB 10oz biały gotowy do rolki lukier, kość słoniowa pasta barwiąca żywność200papryka habanerocukier pudercukier puder1stojakchłodzeniechłodzenie104krewetki i żyłkigruby bębenek do ciasta o średnicy 35 cm (Podstawa)gruby bębenek do ciasta o średnicy 35 cm (Podstawa)1kgLEMON CAKE 2lb4oz white ready-to-roll icing, dusty pink pasta barwiąca żywnośćLEMON CAKE 2lb4oz white ready-to-roll icing, dusty pink pasta barwiąca żywność1jardobrej jakości twarożek cytrynowydobrej jakości twarożek cytrynowy500papryka habaneroopakowanie naturalne marcepanopakowanie naturalne marcepan6standardowe plastikowe pręty kołkowestandardowe plastikowe pręty kołkowe104krewetki i żyłkipręty kołkowepręty kołkowe104krewetki i żyłkiWstążka z Kości Słoniowej 1m, szerokość 15mmWstążka z Kości Słoniowej 1m, szerokość 15mm104krewetki i żyłkidużo papieru odpornego na tłuszczdużo papieru odpornego na tłuszcz104krewetki i żyłkisznurek do pomiarusznurek do pomiaru104krewetki i żyłkimocne nożyczki kuchennemocne nożyczki kuchenne104krewetki i żyłkilong roll ING pinlong roll ING pin1x top tier, zobacz x top tier, zobacz " idzie dobrze z500papryka habaneromasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone1( bakłażany)pędzel artystypędzel artysty11 szklanka wody z makaronuTort 20cm, 25cm, 33cm z pokrywkami (w przypadku transportu tortu)Tort 20cm, 25cm, 33cm z pokrywkami (w przypadku transportu tortu)104krewetki i żyłki15cm, 23cm i 30cm-okrągła puszka na ciasto15cm, 23cm i 30cm-okrągła puszka na ciasto104krewetki i żyłkicienka deska do tortów o średnicy 15 cm, 23 cm i 30 cmcienka deska do tortów o średnicy 15 cm, 23 cm i 30 cm1X tier środkowy, zobacz X tier środkowy, zobacz " idzie dobrze z104krewetki i żyłkinóż do paletynóż do palety
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje104
Ocena Zdrowia4
Magazyn