Stworzenie tortu weselnego wymaga ok. 4 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 104. Jest idealny do Ślub. Udaj się do sklepu i podnieś sznurek, karton podwójny krem, środkowy poziom i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 523 osoby. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Projekt Tort Weselny: Ciasto Jest Pieczone, Tort Weselny, oraz Biały Tort Weselny.
Instrukcje
1
Ciasto owocowe przykryć marcepanem: jak to zrobić: dżem morelowy zagotować z 2 łyżkami wody i przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Morelowy
Marcepan
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Odciąć zaokrąglony wierzch ciasta i obrócić do góry nogami na deskę. Zmierz na górze i bokach ciasta sznurkiem, przyciąć na długość i odstawić sznurek na bok.
1
Dodanie dobrej jakości twarogu cytrynowego lub jedwabiście czekoladowego ganache przekształca simplebuttercream w pobłażliwe nadzienie.Jak to zrobić: najpierw zrobić krem maślany. Masło ubić do uzyskania kremówki, następnie stopniowo ubić przesiany cukier. Odważyć 600g / 1lb 5oz mieszanki i wymieszać 5 łyżek twarogu cytrynowego do niego. Na małej patelni, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia, a następnie wlać czekoladę. Pozostawić na 2 minuty, a następnie wymieszać, aż będzie gładka. Po wystygnięciu, ale nadal płynny, złożyć do pozostałego podstawowego maślanego. Gdy każde ciasto jest całkowicie chłodne, wyrównaj górę za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Rozłóż trochę odpowiedniego maślanego kremu na pasującej cienkiej desce do ciasta. Obróć ciasto do góry nogami na deskę i przetrzyj cienką warstwą przesianego dżemu morelowego – pomaga to zapobiec przedostawaniu się bezpańskich okruchów do maślanego kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Morelowy
Funtów Jeżyn (około
3
Pokrój na trzy warstwy poziomo-nie martw się, jeśli pocisz warstwy nierównomiernie, ponieważ nie wpłynie to na gotowe ciasto. Jeśli jest upalny dzień lub ciepło w kuchni, przechowuj ciasta w lodówce przez chwilę – to je uelastyczni i znacznie ułatwi cięcie i podnoszenie. Podnieś każdą warstwę podczas jej cięcia i odłóż ją na bok, aby po ponownym ułożeniu warstw były we właściwej kolejności.Jeśli wcześniej zrobiłeś maślany krem i lekko utwardził się, ogrzej w kuchence mikrofalowej na rozmrażanie przez 10 sekund i dobrze bij. Za pomocą noża do palety rozprowadzić ok. 1/4 masła na pierwszej warstwie ciasta. Na ciasto cytrynowe, zawirować kolejną łyżkę lub tak cytrynowego twarogu na lukrze. Ułóż pozostałe warstwy w ten sposób, rozłóż pozostałą lukier na górze i bokach ciasta, wygładzając go tak, aby pasował do tekturowej podstawy ciasta. Wygładzić wszystko nożem do palety i odstawić na bok. Ciasta są teraz gotowe do pokrycia lukrem gotowym do rolowania. Nadziewane kremem maślanym i mrożonym, ciasta będą przechowywać do 3 dni.Przykryj wszystkie ciasta lukrem gotowym do rolowania: następnym etapem jest subtelne zabarwienie różnych warstw pastami barwiącymi z Kości Słoniowej, ciemnego różu i kremu.Jak to zrobić: tylko w przypadku marcepanowanego ciasta owocowego najpierw lekko posmaruj schłodzoną, przegotowaną wodą, aby pomóc lukierowi. W przypadku wszystkich ciast odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem i ugniataj lukier do uzyskania giętkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Pomidory Słoneczne Nie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Galaretka Pomarańczowa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do Palety
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
4
Dodaj kilka drobinek barwnika spożywczego za pomocą wykałaczki lub końcówki szaszłyka-bądź bardzo oszczędny, ponieważ trochę przechodzi długą drogę. Przer. kolor aż do uzyskania równomiernie zabarwionej, gładkiej pasty.
Dodaj więcej i zagniataj ponownie, jeśli chcesz, aby kolor był bardziej intensywny.Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą ponownie i zwinąć lukier w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć boki i górę ciasta, z odrobiną nadmiaru. Użyj string do pomiaru jak poprzednio. Podnieś wisienkę na torcie, używając wałka do ciasta, aby ci pomóc.Wygładzić lukier wokół ciasta rękami, a następnie odciąć nadmiar ostrym nożem. Pozostawić na noc do wyschnięcia. Po zamrożeniu przechowywać przez 3 dni. Po oblodzeniu ciasta przykryj 35-centymetrową podstawę. Lekko posmarować schłodzoną, przegotowaną wodą i przykryć lukrem w Kolorze Kości Słoniowej. Przyciąć i pozostawić na noc do wyschnięcia.Układaj ciasta: kołki dają stabilność i wytrzymałość ciastom warstwowym. Mierząc i przecinając Kołki do tej samej długości, zapewniasz równą platformę dla następnego ciasta, na którym można usiąść, nawet jeśli ciasto jest nieco nierówne. W przypadku tego ciasta poziomy są ułożone jak stopnie, tuż przy środku.Jak to zrobić: w dużej misce stopniowo ubijaj cukier puder na białku, aż będzie gęsty i gładki. Przykryć folią do momentu użycia. Zaczynając od ciasta czekoladowego, włóż trzy pręty kołkowe w trójkąt, lekko przesunięte w jedną stronę i nie szersze niż podstawa ciasta cytrynowego, które będzie leżeć na górze. Za pomocą stałego pióra lekko zaznacz miejsce, w którym znajduje się górna część lukru na kołku. Ostrożnie wyciągnij kołki i ustaw się na powierzchni roboczej. Używając linijki, ponownie zaznacz każdą wędkę do najwyższego punktu. Zdobądź kołki nożyczkami wokół nowych znaków i zatrzaśnij plastik czysto. Ponownie włóż pręty w oryginalne otwory, zaokrąglony koniec w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Galaretka Pomarańczowa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Nożyczki Kuchenne
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-o
1
Zrobić ciasto owocowe i przykryć marcepanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1
Zrobić ciasto czekoladowo-cytrynowe, jeśli jest świeże-przechowywać dobrze rapowane w pergaminie do pieczenia i folii spożywczej w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2
Zrobić Krem czekoladowo-cytrynowy i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3
Zrobić ciasto czekoladowe i cytrynowe, jeśli jest świeże-przechowywać dobrze owinięte w pergaminie do pieczenia i folii spożywczej w chłodnym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Napełnij i przykryj ciasta czekoladowo-cytrynowe kremem maślanym, a wszystkie ciasta i deskę pokryj lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Galaretka Pomarańczowa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Układaj ciasta i udekoruj płatkami, gdy ciasta są na miejscu.