Twixt
Twixt może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 62 centów za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, cukier puder, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Na bazie ciasteczek: w małej misce ubić razem jajko i ekstrakt z wanilii, aż żółtko zostanie rozbite i równomiernie połączone; odstawić.
Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia połączyć w misce robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak piasek, około 25 (1-sekundowy) impulsów.
Dodać masę jajeczną i pulsować tylko do momentu, aż ciasto się połączy, około 10 (1-sekundowy) impulsów. Formować na płaski, prostokątny dysk, owinąć w plastik i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umieść ciasto na 14-calowym kawałku pergaminu, lekko mąkę i rozwałkuj w owal 13-na-8-calowy, o grubości około 1/8 cala. (Pracuj szybko, ponieważ ciasto stanie się trudne do zwijania, gdy się rozgrzeje.)
Przenieść pergamin z ciasta do blachy do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 15 protokół.Przycinaj ciasto do kwadratu o wymiarach 12 na 7 cali i pokrój w ciasteczka o wymiarach 3-1/2 na 3/4 cala (potrzebujesz co najmniej 24). Przebić każde ciastko cztery lub pięć razy pałeczką lub podstawą termometru.
Umieścić na blasze do pieczenia i gotować, aż złoty kolor, o 15 protokół.
Wyjąć do stojaka z drutu i ostudzić. Tymczasem, zrobić karmel.W przypadku karmelu: spryskać patelnię o wymiarach 13 na 9 cali sprayem do pieczenia, a następnie wyłożyć patelnię kawałkiem pergaminu o wymiarach 16 na 13 cali, pozostawiając kilka cali zwisu z każdej strony. Odstawić.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem ekstraktu waniliowego w rondlu 4-litrowym o dużym dnie wyposażonym w termometr cukierkowy i umieść na średnim ogniu. Mieszaj mieszaninę, aż cukier całkowicie się rozpuści, około 2 minut. Spłucz wnętrze patelni mokrą szczoteczką do ciast, aby zapobiec krystalizacji. Gotować mieszaninę, wirowanie patelni od czasu do czasu (ale nie mieszając), aż syrop jest w temperaturze 248 ° F, O 8 protokół.Natychmiast wyjąć rondel z ognia, wymieszać z ekstraktem waniliowym i wlać karmel do przygotowanej patelni do pieczenia. Za pomocą olejowanej gumowej szpatułki rozprowadź karmel równomiernie na patelni. Natychmiast wciśnij 24 ciasteczka, Przekłute bokiem w dół, w karmel, pozostawiając przestrzeń między nimi, aby je później rozciąć.
Pozostaw do ostygnięcia, aż karmel nie będzie już ciepły w dotyku i utrzyma lekkie wcięcie po naciśnięciu palcem, około 40 minut.
Umieścić nadzienie w lodówce, aż karmel będzie jędrny i można go łatwo przeciąć, około 40 minut.
Wyjmij nadzienie z patelni do krojenia, karmel bokiem w dół, i, za pomocą ostrego noża, pokroić wokół każdego ciastka. Odklej pergamin, umieść niezłożone batoniki na desce do krojenia, karmelową stroną w dół i odetnij nadmiar karmelu. Natychmiast umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, od strony ciastka w dół i ustaw w lodówce, aż karmel będzie twardy, co najmniej 10 minut. (Uwaga: na tym etapie najlepiej pracować w chłodnym miejscu.) Tymczasem temper czekolady.Do powlekania czekolady: do temperowania czekolady, wypełnić dużą miskę z 2 cale zimnej wody, dodać 3 do 4 kostek lodu, i odstawić.Przynieś rondel wypełniony 1 do 2 cali wody na wolnym ogniu na dużym ogniu; po gotowaniu wyłącz ciepło.
Umieść 18 uncji czekolady w suchej, żaroodpornej misce. Ustaw miskę nad rondlem i mieszaj, aż czekolada całkowicie stopi się i osiągnie 48°. (upewnij się, że czekolada nie ma kontaktu z wodą lub przekracza120. Jeśli tak się stanie, zacznij od nowa, ponieważ czekolada nie jest już użyteczna.)
Dodaj pozostałe 6 uncji czekolady i wymieszać, aż cała czekolada stopi się i ostygnie do 27°. Aby przyspieszyć proces chłodzenia, po tym, jak czekolada stopiła się, umieść miskę nad zarezerwowaną łaźnią z zimną wodą. W międzyczasie wyjmij niezłożone batoniki z lodówki.Powrót miskę do rondla i mieszać aż czekolada osiągnie86; natychmiast zdjąć z ognia. Nie wyjmuj termometru z miski; okresowo sprawdzaj temperaturę, aby upewnić się, że pozostaje między85 A87. (czekolada musi pozostać w tym zakresie temperatur podczas zanurzania lub nie zostanie prawidłowo skonfigurowana.) Trzymaj rondel na małym ogniu i użyj go do podgrzania czekolady jako necessary.To sprawdź, czy czekolada jest odpowiednio hartowana, rozprowadź cienką warstwę na pergaminie i umieść ją w lodówce na 3 minuty, aby ustawić. Jeśli czekolada twardnieje gładko i bez smug, jest odpowiednio hartowana. (Jeśli nie jest odpowiednio hartowany, musisz powtórzyć proces.) Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Upuść batoniki jeden po drugim, ciasteczkowe w dół, do hartowanej czekolady. Przykryj karmelową stronę większą ilością czekolady, a następnie usuń batonik. Aby to zrobić, przytrzymaj dwa widelce obiadowe w jednej ręce, przecinając końce uchwytów, tworząc V, z zębami skierowanymi na zewnątrz. Jak usunąć każdy batonik, dotknij widelce kilka razy na krawędzi miski i zeskrobać dno widelce przez krawędź, aby zetrzeć nadmiar czekolady.
Umieść Twixt na blasze do pieczenia, przechylając widelce tak krawędzi każdego batonika dotyka pergaminu wyłożonej patelni, a następnie płynnie wyciągnąć widelce się. Powtarzaj, aż wszystkie batoniki zostaną zanurzone.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego ustawienia, co najmniej 20 minut.Wykończ nadmiar czekolady z krawędzi batoników i umieść Twixt w szczelnym pojemniku. Twixt może trwać do trzech tygodni w lodówce lub do dwóch miesięcy w zamrażarce.
Przed podaniem odstawić do temperatury pokojowej.