Twixt

Twixt
Twixt może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 62 centów za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, cukier puder, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Na bazie ciasteczek: w małej misce ubić razem jajko i ekstrakt z wanilii, aż żółtko zostanie rozbite i równomiernie połączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Pliki CookiePliki Cookie
BazaBaza
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia połączyć w misce robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak piasek, około 25 (1-sekundowy) impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodać masę jajeczną i pulsować tylko do momentu, aż ciasto się połączy, około 10 (1-sekundowy) impulsów. Formować na płaski, prostokątny dysk, owinąć w plastik i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
JajkoJajko
5
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść ciasto na 14-calowym kawałku pergaminu, lekko mąkę i rozwałkuj w owal 13-na-8-calowy, o grubości około 1/8 cala. (Pracuj szybko, ponieważ ciasto stanie się trudne do zwijania, gdy się rozgrzeje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Przenieść pergamin z ciasta do blachy do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 15 protokół.Przycinaj ciasto do kwadratu o wymiarach 12 na 7 cali i pokrój w ciasteczka o wymiarach 3-1/2 na 3/4 cala (potrzebujesz co najmniej 24). Przebić każde ciastko cztery lub pięć razy pałeczką lub podstawą termometru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
BazaBaza
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PałeczkiPałeczki
8
Umieścić na blasze do pieczenia i gotować, aż złoty kolor, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Wyjąć do stojaka z drutu i ostudzić. Tymczasem, zrobić karmel.W przypadku karmelu: spryskać patelnię o wymiarach 13 na 9 cali sprayem do pieczenia, a następnie wyłożyć patelnię kawałkiem pergaminu o wymiarach 16 na 13 cali, pozostawiając kilka cali zwisu z każdej strony. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem ekstraktu waniliowego w rondlu 4-litrowym o dużym dnie wyposażonym w termometr cukierkowy i umieść na średnim ogniu. Mieszaj mieszaninę, aż cukier całkowicie się rozpuści, około 2 minut. Spłucz wnętrze patelni mokrą szczoteczką do ciast, aby zapobiec krystalizacji. Gotować mieszaninę, wirowanie patelni od czasu do czasu (ale nie mieszając), aż syrop jest w temperaturze 248 ° F, O 8 protokół.Natychmiast wyjąć rondel z ognia, wymieszać z ekstraktem waniliowym i wlać karmel do przygotowanej patelni do pieczenia. Za pomocą olejowanej gumowej szpatułki rozprowadź karmel równomiernie na patelni. Natychmiast wciśnij 24 ciasteczka, Przekłute bokiem w dół, w karmel, pozostawiając przestrzeń między nimi, aby je później rozciąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KarmelKarmel
Pliki CookiePliki Cookie
SyropSyrop
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
11
Pozostaw do ostygnięcia, aż karmel nie będzie już ciepły w dotyku i utrzyma lekkie wcięcie po naciśnięciu palcem, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
12
Umieścić nadzienie w lodówce, aż karmel będzie jędrny i można go łatwo przeciąć, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
13
Wyjmij nadzienie z patelni do krojenia, karmel bokiem w dół, i, za pomocą ostrego noża, pokroić wokół każdego ciastka. Odklej pergamin, umieść niezłożone batoniki na desce do krojenia, karmelową stroną w dół i odetnij nadmiar karmelu. Natychmiast umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, od strony ciastka w dół i ustaw w lodówce, aż karmel będzie twardy, co najmniej 10 minut. (Uwaga: na tym etapie najlepiej pracować w chłodnym miejscu.) Tymczasem temper czekolady.Do powlekania czekolady: do temperowania czekolady, wypełnić dużą miskę z 2 cale zimnej wody, dodać 3 do 4 kostek lodu, i odstawić.Przynieś rondel wypełniony 1 do 2 cali wody na wolnym ogniu na dużym ogniu; po gotowaniu wyłącz ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora MigdałowaKora Migdałowa
BatonikBatonik
CzekoladaCzekolada
Kostki LoduKostki Lodu
KarmelKarmel
Pliki CookiePliki Cookie
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Umieść 18 uncji czekolady w suchej, żaroodpornej misce. Ustaw miskę nad rondlem i mieszaj, aż czekolada całkowicie stopi się i osiągnie 48°. (upewnij się, że czekolada nie ma kontaktu z wodą lub przekracza120. Jeśli tak się stanie, zacznij od nowa, ponieważ czekolada nie jest już użyteczna.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Wyjąć miskę z rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Dodaj pozostałe 6 uncji czekolady i wymieszać, aż cała czekolada stopi się i ostygnie do 27°. Aby przyspieszyć proces chłodzenia, po tym, jak czekolada stopiła się, umieść miskę nad zarezerwowaną łaźnią z zimną wodą. W międzyczasie wyjmij niezłożone batoniki z lodówki.Powrót miskę do rondla i mieszać aż czekolada osiągnie86; natychmiast zdjąć z ognia. Nie wyjmuj termometru z miski; okresowo sprawdzaj temperaturę, aby upewnić się, że pozostaje między85 A87. (czekolada musi pozostać w tym zakresie temperatur podczas zanurzania lub nie zostanie prawidłowo skonfigurowana.) Trzymaj rondel na małym ogniu i użyj go do podgrzania czekolady jako necessary.To sprawdź, czy czekolada jest odpowiednio hartowana, rozprowadź cienką warstwę na pergaminie i umieść ją w lodówce na 3 minuty, aby ustawić. Jeśli czekolada twardnieje gładko i bez smug, jest odpowiednio hartowana. (Jeśli nie jest odpowiednio hartowany, musisz powtórzyć proces.) Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Upuść batoniki jeden po drugim, ciasteczkowe w dół, do hartowanej czekolady. Przykryj karmelową stronę większą ilością czekolady, a następnie usuń batonik. Aby to zrobić, przytrzymaj dwa widelce obiadowe w jednej ręce, przecinając końce uchwytów, tworząc V, z zębami skierowanymi na zewnątrz. Jak usunąć każdy batonik, dotknij widelce kilka razy na krawędzi miski i zeskrobać dno widelce przez krawędź, aby zetrzeć nadmiar czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CzekoladaCzekolada
KarmelKarmel
Pliki CookiePliki Cookie
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
17
Umieść Twixt na blasze do pieczenia, przechylając widelce tak krawędzi każdego batonika dotyka pergaminu wyłożonej patelni, a następnie płynnie wyciągnąć widelce się. Powtarzaj, aż wszystkie batoniki zostaną zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
BatonikBatonik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
18
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego ustawienia, co najmniej 20 minut.Wykończ nadmiar czekolady z krawędzi batoników i umieść Twixt w szczelnym pojemniku. Twixt może trwać do trzech tygodni w lodówce lub do dwóch miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BatonikBatonik
CzekoladaCzekolada
19
Przed podaniem odstawić do temperatury pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn