Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką
Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 650 kalorii, 55g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok z limonki, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce do mieszania, połączyć kolendry, jalapeno, imbir, czosnek, sok z limonki, sos sojowy, cukier, sól, pieprz, i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wymieszać składniki razem, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
3
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Kawałki tuńczyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Połóż tuńczyka w gorącym oleju i zapiekać przez 1 minutę, aby utworzyć lekką skórkę; flip i sear drugiej stronie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Wlać połowę mieszanki kolendry do patelni, aby pokryć rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Przełóż podsmażonego tuńczyka na talerze i podawać z plasterkami awokado i pozostałym sosem kolendrowym skropionym na całym talerzu.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.