Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką
Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 650 kalorii, 55g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok z limonki, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce do mieszania, połączyć kolendry, jalapeno, imbir, czosnek, sok z limonki, sos sojowy, cukier, sól, pieprz, i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wymieszać składniki razem, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
3
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Kawałki tuńczyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Połóż tuńczyka w gorącym oleju i zapiekać przez 1 minutę, aby utworzyć lekką skórkę; flip i sear drugiej stronie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Mandarynki, Każda
Cienki-
5
Wlać połowę mieszanki kolendry do patelni, aby pokryć rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przełóż podsmażonego tuńczyka na talerze i podawać z plasterkami awokado i pozostałym sosem kolendrowym skropionym na całym talerzu.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.