Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym

Sezamowy tuńczyk zapiekany z sosem imbirowo-marchewkowym jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka tuńczyka żółtopłetwego klasy sushi, płatki czerwonej papryki, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce, oraz Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mirin, miso, imbir, sok z marchwi, sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet, płatki czerwonej papryki i olej sezamowy w małej misce, ubijając, aż miso się rozpuści.
Posypać pokrojoną cebulką.
Połącz nasiona sezamu w płytkim naczyniu. Naciśnij kawałki tuńczyka na nasiona, obracając się, aby pokryć każdą stronę.
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj tuńczyka i gotuj z każdej strony, aż białe nasiona będą złote, około 20 sekund na stronę.
Przenieś tuńczyka na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem na 1 minutę, a następnie pokrój każdy kawałek w plastry o grubości 1/4 cala.
Podawać z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.