Tuńczyk Zapiekany Po Koreańsku
Tunan w stylu koreańskim jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, sos sojowy, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Chile - imbir Grillowany Tuńczyk, z sałatką w stylu koreańskim, PERUWIAŃSKA FASOLA BIAŁA Z MARYNOWANYM MARYNOWANYM TUŃCZYKIEM, oraz Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway.
Instrukcje
W małej misce, połączyć sos sojowy, cukier, płatki czerwony pieprz, i bulion.
Posypać rybę solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać tuńczyka i gotować do brązowego, o 3 protokół. Obróć i gotuj rybę, aż do smaku, 3 do 4 minut dłużej dla średnio rzadkich.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i umieścić olej sezamowy na patelni. Wymieszać z cebulką i czosnkiem i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj mieszaninę sosu sojowego; dusić, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, o 2 protokół.
Tuńczyka pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Alternatywy dla ryb: filety z łososia lub steki będą również dobrze pasować do tego wysoko przyprawionego sosu.
Test-Wskazówka kuchenna: lubimy świeżego tuńczyka gotowanego do soczystego średnio rzadkiego. Jeśli wolisz tuńczyka gotowane przez, wystarczy dodać kilka minut do czasu gotowania. Uważaj jednak, aby go nie przegotować, bo z pewnością będzie suchy.
Zalecenie dotyczące wina: aromatyczne białe wino z odrobiną resztkowej słodyczy zbuforuje pikanterię tego dania i zrównoważy słoność z sosu sojowego. Spróbuj soczystego sauvignon blanc z Nowej Zelandii lub Kalifornii.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.