Tuńczyk z sezamem w sosie Wasabi-Ponzu

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepisy do pudełka z przepisami, Tuńczyk z sezamem z sosem Wasabi-Ponzu może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 346 kalorii, 42g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga pasty wasabi, nasion sezamu, soku z cytryny i soli. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 87%. Podobne przepisy to Mirin glazurowane hamburgery ze szpinakiem sezamowo-Ponzu i majonezem Wasabi-imbir, Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, oraz Steki Z Tuńczyka Z Sezamem W Sosie Balsamicznym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników, mieszając trzepaczką.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Połącz nasiona sezamu w płytkim naczyniu. Tuńczyk w sezamie.
Dodaj tuńczyka na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Dekoruj zieloną cebulą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.