Tuńczyk Pita Melt
Tuńczyk Pita Melt jest pescatarian przepis z 1 porcją. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 362 kalorie, 22g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz ogórek koperkowy, rozmaryn, chlebek pita okrągły i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Stopić Serce Stopić Tuńczyk, Papryka i pieczarki Pita topić, oraz Summer Time Veggie Pita Melt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko grzać chlebek pita.
Połamać kawałki tuńczyka na małe kawałki w misce; wymieszać marynatę, majonez, oliwę z oliwek, czosnek w proszku i rozmaryn, aż do równomiernego wymieszania.
Włożyć ser szwajcarski do kieszeni prażonego chleba pita i łyżkę do mieszanki tuńczyka.
Podgrzać kanapkę pita w kuchence mikrofalowej na bezpiecznym naczyniu mikrofalowym, aż ser się stopi, 15 do 20 sekund.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019