Tuscan Wood-grillowane ostrygi z chrupiącą pancettą-pomidorowo-bazyliową Mignonette
Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, ostrygi, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ostrygi z grilla w Chipotle Vinaigrette, Grillowane ostrygi z Jalapeno - Herb Mignonette, oraz Ostrygi z czerwoną Mignonetką.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść pancetta w żeliwnej patelni i gotować na średnim ogniu, aż ostry i tłuszcz jest renderowany.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podczas gdy pancetta gotuje, połączyć ocet, szalotki, pieprz, bazylia, pomidory i doprawić solą.
Grill węglowy przygotować za pomocą rozrusznika kominowego wypełnionego brykietem z węgla drzewnego. Gdy węgle są rozgrzane do czerwoności i zaczynają siwieć, dodaj namoczone zrębki równomiernie na wierzch węgli.
Chwyć każdą ostrygę, płasko do góry, w złożonym ręczniku kuchennym. Znajdź mały otwór między muszlami w pobliżu zawiasu i otwórz go nożem do ostryg. Staraj się nie rozlewać pysznych soków, znanych jako Likier ostrygowy, w dolnej skorupie.
Odetnij mięso ostryg luźno od górnej skorupy, a następnie poluzuj ostrygę od dolnej skorupy, ostrożnie przesuwając nóż ostrygowy pod ciałem. Odrzuć górną, płaską skorupę, utrzymując ostrygę i soki w dolnej, głębszej skorupie.
Wyczyść ruszt do gotowania. Grilluj ostrygi na bezpośrednim dużym ogniu, aż soki zaczną bąbelkować i krawędzie Oyster curl, 2 do 4 minut.
Rozłóż 1 1/2 szklanki soli koszernej równomiernie na dnie dużego talerza. Ostrygi ugotowane ostrożnie ułożyć na soli, a każdą ostrygę polać odrobiną mignonette, kilkoma kostkami pancetty i kilkoma listkami pietruszki.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.