Turecki pilaw z pistacjami i ciecierzycą
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Turecki pilaw z pistacjami i ciecierzycą może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, ciecierzycę, orzechy pistacjowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Turecki Bulgur Pilaf Z Jagnięciną I Ciecierzycą, Tureckie jagnięce Kaboby z pistacjami i miękką sałatką ziołową, oraz Pilaf Turecki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać bakłażan i gotować przez kilka minut.
Dodać bulion warzywny, przykryć, i gotować, aż bakłażan jest miękka, o 8 Więcej minut.
Dodać ugotowany ryż do bakłażana, wraz z ciecierzycą i cynamonem. Jeśli jest suchy, dodaj trochę więcej bulionu warzywnego. Gotować przez około 5 minut, aby smaki się połączyły. Tuż przed podaniem dodaj pomidora i posiekaną natkę pietruszki.
Dodać sól do smaku i podawać z pistacjami.