Turcja po bolońsku

Turcja po bolońsku
Indyk po bolońsku może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru sosów. Jedna porcja zawiera 598 kalorii , 34 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup indyka, spaghetti, liście bazylii i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 89% . SpróbujOrrechiette z indykiem po bolońsku „Eat Your Veggies” , indyczym ragu po bolońsku z pappardelle i autentycznym sosem bolońskim, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą przezroczyste, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj marchewkę i seler i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5
Dodaj indyka i smaż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Dodaj sos marinara. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając, aby smaki się wymieszały. Wymieszaj bazylię. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować na tydzień wcześniej. Całkowicie ostudź sos, następnie przenieś go do pojemnika i zamroź do wykorzystania w przyszłości. Przed użyciem zagotuj sos.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
W międzyczasie ugotuj spaghetti w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale wciąż twarde, często mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Odcedzić, zachowując 1 szklankę płynu z gotowania.
9
Dodaj makaron do sosu i wymieszaj, dodając wystarczającą ilość płynu z gotowania, aby w razie potrzeby zwilżyć makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Podawać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawSos
Magazyn