Turcja po bolońsku

Turcja po bolońsku
Indyk po bolońsku może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru sosów. Jedna porcja zawiera 598 kalorii , 34 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup indyka, spaghetti, liście bazylii i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 89% . SpróbujOrrechiette z indykiem po bolońsku „Eat Your Veggies” , indyczym ragu po bolońsku z pappardelle i autentycznym sosem bolońskim, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą przezroczyste, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj marchewkę i seler i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5
Dodaj indyka i smaż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Dodaj sos marinara. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając, aby smaki się wymieszały. Wymieszaj bazylię. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować na tydzień wcześniej. Całkowicie ostudź sos, następnie przenieś go do pojemnika i zamroź do wykorzystania w przyszłości. Przed użyciem zagotuj sos.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
7
W międzyczasie ugotuj spaghetti w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale wciąż twarde, często mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Odcedzić, zachowując 1 szklankę płynu z gotowania.
9
Dodaj makaron do sosu i wymieszaj, dodając wystarczającą ilość płynu z gotowania, aby w razie potrzeby zwilżyć makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Podawać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawSos
Magazyn