Turcja po bolońsku
Indyk po bolońsku może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru sosów. Jedna porcja zawiera 598 kalorii , 34 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup indyka, spaghetti, liście bazylii i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 89% . SpróbujOrrechiette z indykiem po bolońsku „Eat Your Veggies” , indyczym ragu po bolońsku z pappardelle i autentycznym sosem bolońskim, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą przezroczyste, około 5 minut.
Dodaj marchewkę i seler i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodaj indyka i smaż 1 minutę.
Dodaj sos marinara. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając, aby smaki się wymieszały. Wymieszaj bazylię. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować na tydzień wcześniej. Całkowicie ostudź sos, następnie przenieś go do pojemnika i zamroź do wykorzystania w przyszłości. Przed użyciem zagotuj sos.)
W międzyczasie ugotuj spaghetti w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale wciąż twarde, często mieszając, około 8 minut.
Odcedzić, zachowując 1 szklankę płynu z gotowania.
Dodaj makaron do sosu i wymieszaj, dodając wystarczającą ilość płynu z gotowania, aby w razie potrzeby zwilżyć makaron.