Turcja, brie & Cranberry Wellington
Indyk, brie i żurawina Wellington to danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 856 kalorii. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 124 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, jajko, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony indyk i żurawina Wellington, Kanapka Z Indykiem, Brie I Żurawiną, oraz Pieczony indyk, Żurawina i Brie Quesadillas.
Instrukcje
Do nadzienia, przyciąć piersi indyka: chcesz stworzyć długą rurkę mięsa w środku Wellington, podobny w kształcie do filetu wołowego. Możesz użyć ozdób w farszu, więc nie martw się o marnotrawstwo. Gdy masz odpowiedni kształt, pokroić kieszeń na piersi wystarczająco głęboko, tak, że brie i sos żurawinowy pozostanie w środku, ale nie wyciąć całą drogę przez. Sos żurawinowy i brie podzielić między dwie piersi indyka, a następnie schłodzić podczas wykonywania farszu.
Do farszu rozgrzać masło na patelni i delikatnie gotować por przez około 5 min. W międzyczasie drobno posiekać pokrojone indyki i dodać do patelni z gammonem. Gotować przez około 5 minut, następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać z kiełbasą, szałwią i bułką tartą, następnie doprawić.
Rozwałkuj pierwszy blok ciasta na mąkę na około 1 Grubość: chcesz mieć długi cienki kształt, który jest o 5 cm szerszy niż szerokość piersi indyka i o 5 cm dłuższy niż długość piersi indyka umieszczonych od końca do końca. Delikatnie unieś to na blasze do pieczenia i połóż piersi indyka na wierzchu, a następnie farsz.
Rozwałkuj drugi blok ciasta, umyj Brzeg dolnego arkusza jajkiem i ułóż górny. Przyciąć krawędzie do neaten, a następnie zacisnąć razem. Można przygotować do 1 dnia wcześniej i schłodzić.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Posmaruj Wellington bardziej ubitym jajkiem i ostrym nożem zdobądź krzyżowy wzór, ale nie przecinaj go do końca. Gotować 30 min, następnie przykryć folią i gotować jeszcze 30-45 min. Po 1 godzinie sprawdź, czy środek jest gorący, wkładając szaszłyk na 5 sekund, aby czuł się gorący w dotyku. Pozostawić na 15 minut, a następnie pokroić na plasterki.