Trzy Zupy Cebulowe
Need a zupa bezglutenowa? Trzy zupa cebulowa może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka cebuli, ziemniaków, takich jak yukon gold, gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, zupa cebulowa, jak zrobić zupę cebulową, oraz Zupa Siedmio Cebulowa.
Instrukcje
Posiekaj tyle białych i jasnozielonych części porów, aby odmierzyć 2 szklanki. Pory dobrze umyć w misce z zimną wodą. Wyciąg z wody i spuścić w durszlaku.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować posiekane pory, cebula, i szalotki z solą i pieprzem do smaku, często mieszając, aż krawędzie są złotobrązowe, o 15 protokół.
Dodaj 1/2 szklanka wody i deglaze patelni, skrobanie się brązowe kawałki.
Przenieść mieszaninę do rondla.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Dodaj ziemniaki, bulion i pozostałą szklankę wody do cebuli. Dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą bardzo miękkie.
Puré; E 1 ' filiżanki zupy w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów) i mieszać do pozostałej zupy. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać zupę posypaną serem i skropioną octem.
* Zupę można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić przed schłodzeniem, przykryciem. Podgrzać, przykryć, na małym ogniu.
Każda porcja około 172 kalorii i 6 gramów tłuszczu.