Trzcina Jagnięca Adobo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny Adobo. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli koszernej, brązowy cukier, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Trzcina Jagnięca Duszona, Trzcina jagnięca, oraz Lamb Shanks My Way.
Instrukcje
Dodać adobo: w suchym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, pieczony czosnek, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną i nakrapiane brązowy, 12 do 15 minut.
Dodaj chiles do patelni i tosty, obracając raz, aż pachnące, o 30 sekund, uważając, aby nie pozwolić im palić.
Ostrożnie wlać sok pomarańczowy na patelnię.
Dodaj pozostałe składniki adobo, następnie obierz czosnek i dodaj do patelni. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić, aż chiles zmiękną, o 10 protokół.
Wyciągnij canela i liście laurowe i rezerwy. Lekko ostudzić adobo, następnie wyczyścić w blenderze do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji.
Łyżki posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkim, dużym garnku na średnim ogniu, a następnie brązowy 2 trzonki na raz, okazjonalnie obracając się, aż do złotego brązu, 7 do 8 minut na partię. Jak trzonki są rumiane, przenieść do 9-na 13-in. naczynie do pieczenia.
Wyrzucić tłuszcz z garnka, następnie dodać adobo i zastrzeżone przyprawy i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając.
Polej golonki. W razie potrzeby dodać gorącą wodę, aby ciecz dotarła do połowy wysokości. Naczynie uszczelnić folią.
Piec, obracając trzonki co godzinę, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 godziny.
Przełożyć na talerz; przykryć folią.
Wlać adobo do rondla. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. Gotować na średnim ogniu, aż wystarczająco grube, aby pokryć mięso, o 10 protokół. Na wierzch polać sosem, posypać cebulą i kolendrą.
* Znajdź w alejce Latino foods lub alejce przypraw w supermarkecie lub na targu latynoskim.
Make ahead: przez krok 5; chill, covered, do 1 dnia. Aby kontynuować, podgrzać około 1 1/2 godziny w 32