Trufle Transylwańskie
Transylwańskie trufle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 101 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, pastę czekoladowo-orzechową, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Transylvanian Hot Toddy, Gulasz Siedmiogrodzki, oraz Transylvanian Cabbage Gulyas.
Instrukcje
Umieść czekoladę w dużej żaroodpornej misce. W małym, ciężkim rondlu doprowadzić śmietanę do wrzenia i zalać czekoladą, ubijając do rozpuszczenia i wygładzenia. Lekko schłodzić.
Ubić w czekoladzie z orzechami laskowymi do połączenia.
Ostudzić całkowicie, następnie przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Za pomocą łyżeczki wyjmij bryłkę o średnicy od 1 do 1,5 cala. Użyj rąk, aby szybko toczyć go w piłkę; przenieść do obręczy blachy do pieczenia. Kontynuować pozostałą mieszaninę. (Jeśli kulki stają się zbyt miękkie, przechowywać w lodówce na kilka minut.) Jeśli używasz, zwijaj trufle w kakao, aby pokryć. Delikatnie wcisnąć cukier dekoracji lub tosty orzechów laskowych do góry każdej trufli, w razie potrzeby. Przykryć i przechowywać w lodówce do firmy. (Przechowywać w lodówce trufle nienaruszone w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed dekorowaniem cukierkami lub orzechami. Trufle przechowywać w lodówce ponownie przed podaniem.)