Trufle Rocky Road
Trufle Rocky Road wymagają około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.43 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 335 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś czekoladę, batony orzechowo-karmelowe, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rocky Road Pie, Rocky Road Pie, oraz Skaliste Place Drogowe.
Instrukcje
Pulsuj zamrożone batoniki w robocie kuchennym, aż rozpadną się na kawałki. Złożyć do schłodzonej mieszaniny czekolady wraz z żurawiną.
Rozprowadzić na dnie naczynia do pieczenia i wygładzić górę. Przechowywać w lodówce około 2 godzin, do firmy.
Użyj melon baller lub małe lody miarka zgarnąć kulki z mieszaniny czekolady; umieścić je na pergaminie lub woskowane papieru pokryte blachy do pieczenia i odstawić na godzinę lub 2, aby pozwolić im dojść do temperatury pokojowej.
Roztopić czekoladę w górnej części podwójnego kotła i zdjąć z ognia. Użyj łyżki, aby zanurzyć trufle w płynnej czekoladzie, a następnie zwrócić je do blachy do pieczenia. Użyj łyżki, aby skropić gałązkę czekolady na wierzchu. Chill until set.
W rondlu, doprowadzić śmietanę tylko na wolnym ogniu na małym ogniu.
Wlać krem na czekoladę w misce i odstawić około 10 minut, aby stopić czekoladę.
Dodać wanilię i wymieszać, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie pokonać czekoladę ze średnią prędkością, aż robi się gruby i jasny kolor.
Rozprowadzić na dnie naczynia do pieczenia i wygładzić górę. Przechowywać w lodówce około 2 godzin, do firmy.
Wlać kakao w proszku na głębokim talerzu lub płytkiej misce. Użyj melon baller lub małe lody miarka zgarnąć kulki czekolady; umieścić je na talerzu z kakao w proszku i toczyć między 2 widelce do całkowitego pokrycia z kakao w proszku. Następnie użyj widelców, aby ostrożnie przenieść je do pergaminu lub woskowanego papieru wyłożonego blachą do pieczenia.