Trufle Kahlua®
Trufle Kahlua® to bezglutenowe przepis z 36 porcjami. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, likier o smaku kawy, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 17 fanów. Najlepiej sprawdza się jako napój i odbywa się w mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Kilka osób naprawdę lubi to Południowe danie. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Trufle Kahlua, Trufle Czekoladowe Kahlua, oraz Peppermint Mocha Kahlua Trufle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czekoladę roztopić w górnej części podwójnego kotła nad gotującą się wodą, często mieszając i skrobając po bokach gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Żółtka wymieszać, po jednym na raz, w czekoladzie, aż do równomiernego wymieszania.
Wlać słodzone mleko skondensowane do mieszaniny czekolady i mieszać aż do wymieszania; dodać likier o smaku kawy i przywrócić podwójny kocioł do ciepła. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina ogrzewa się przez, 2 do 3 protokół.
Przenieść mieszaninę czekolady do miski miksera stojącego; ubić w maśle, 1 łyżka na raz, aż puszyste. Przykryć miskę folią i schłodzić, 4 godziny na noc.
Zwiń mieszaninę w kulki o średnicy 3/4 cala.
Wlać kakao w proszku do małej miseczki; zwijać kulki w proszku kakaowym do powlekania. Ułóż kulki na talerzu i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 1 godzinę.