Trufle estragonowe i Merlot
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj estragon i Merlot Trufle. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40 osobom. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup estragon, gęstą śmietankę, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżkowy wynoszący 11%. Czekoladowe Trufle Estragonowe Merlot, Estragon! Sos sałatkowy z miodem Dijon i estragonem oraz grzany Merlot są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Odłożyć na bok.
Śmietanę i czekoladę włóż do średniej miski i postaw nad garnkiem z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka, około 6 minut. Wymieszaj estragon, wino i sól, aż masa będzie gładka. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny, aż masa będzie twarda.
Pozostaw mieszaninę w temperaturze pokojowej do momentu, aż będzie można ją formować, około 45 minut. Za pomocą łyżki do melona nałóż odpowiednią ilość mieszanki truflowej na przygotowaną blachę do pieczenia.
Zwiń kulki o średnicy 1/2 cala.
Do małej miski wsyp kakao.
Trufle obtaczamy w kakao, aż je pokryją. Ułóż na talerzu i podawaj lub przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.