Trufle Czekoladowe Espresso Z Toffi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj Trufle czekoladowe Espresso z toffi. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 167 kalorii, 1G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz espresso, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Trufle Czekoladowe Espresso, Czekolada mleczna-trufle espresso, oraz Czekolada Mleczna-Trufle Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czekoladę posiekać i włożyć do żaroodpornej miski. Doprowadzić śmietanę, masło i sól na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu; wlać czekoladę i odstawić do całkowitego rozpuszczenia, o 10 protokół. Wymieszać gumową łopatką lub trzepaczką, aż będzie gładka. (Jeśli to konieczne, kuchenka mikrofalowa w odstępach 20 sekund, aż czekolada topi.)
Ubić ekstrakt z wanilii, następnie espresso. Mieszaj, aż ganache będzie gładki i lśniący.
Wlać do płytkiego naczynia do pieczenia i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 3 godzin lub na noc.
Łyżki ganache zwijamy na 18 do 24 kulek, następnie zwijamy w pokruszone batoniki toffi.
Przenieść do pergaminu pokryte blachy do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę lub na noc. (Aby zrobić to z wyprzedzeniem, zwinąć w kulki, ale nie powlekać; przykryć i zamrozić do 2 tygodni.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed odkryciem, a następnie zawinąć w powłokę.)