Trufle Czekoladowe
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Trufle czekoladowe mogą być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać Holenderski proces kakao w proszku, masło, brandy i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Łatwe Trufle czekoladowe zanurzone w białej czekoladzie.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść 10 uncji czekolady i masła w średniej wielkości szklanej misce do mieszania. Mikrofalówka na 30 sekund.
Wyjąć i wymieszać i powtórzyć ten proces jeszcze 1 raz. Odstawić.
Śmietanę i syrop kukurydziany rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż się ugotuje.
Wyjąć z ognia i wlać mieszaninę na roztopioną mieszaninę czekolady; odstawić na 2 minuty. Używając gumowej szpatułki, delikatnie mieszaj, zaczynając od środka miski i pracując w koncentrycznych kręgach, aż cała czekolada zostanie stopiona, a mieszanina będzie gładka i kremowa. Delikatnie wymieszać z brandy.
Wlać mieszaninę do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali i umieścić w lodówce na 1 godzinę.
Używając ballera melonowego, Zbierz czekoladę na patelnię wyłożoną pergaminem i wróć do lodówki na 30 minut.
Umieść kakao w proszku, orzechy i / lub tosty Kokosowe każdy w swoim własnym patelni i odstawić.
W międzyczasie umieść 8 uncji czekolady w średniej misce do mieszania, która znajduje się na górze miski wyłożonej poduszką grzewczą, z poduszką grzewczą ustawioną na średnią. W zależności od poduszki grzewczej może być konieczne dostosowanie ciepła w górę lub w dół. Mieszając czekoladę od czasu do czasu, przetestuj temperaturę czekolady i kontynuuj ogrzewanie, aż osiągnie 90 do 92 Stopni F; nie pozwól, aby czekolada przekroczyła 94 stopni F. Jeśli to zrobisz, powłoka nie będzie miała miłego przystawki do niego, gdy ugryziesz czekoladę. Po osiągnięciu optymalnej temperatury dostosuj ciepło, aby je utrzymać.
Wyjmij trufle z lodówki i uformuj kulki, tocząc się między dłońmi. W razie potrzeby użyj rękawic winylowych lub lateksowych bez proszku.
Zanurz gałkę lodów w czekoladzie i odwróć do góry nogami, aby usunąć nadmiar czekolady.
Włożyć trufle 1 na raz do miarki i zwinąć aż do powleczenia. Następnie umieść trufle w naczyniu z proszkiem kakaowym, orzechami lub kokosem. Przesuń trufle wokół, aby pokryć; pozostaw trufle w powłoce na 10 do 15 sekund przed wyjęciem. W międzyczasie Kontynuuj umieszczanie trufli pokrytych czekoladą w kakao lub innej powłoce wtórnej. Po 10 do 15 sekundach Usuń trufle na pergaminową blachę. Powtarzać aż wszystkie trufle zostaną pokryte. Pozostawić w chłodnym, suchym miejscu na co najmniej 1 godzinę; lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. Trufle najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.