Trufle Bourbon-Karmel
Trufle Burbon-karmelowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Ten przepis służy 19 i kosztuje 23 centów za porcję. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, bourbon, odparowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Bourbon Crepe Cake with Bourbon Caramel Chocolate Ganache, George Caramelin: czekoladowe babeczki cynamonowe z lukrem waniliowym, sosem Bourbon Caramel i kandyzowanymi orzechami pekan, oraz Trufle Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz brązowy cukier, mleko, syrop trzcinowy i sól w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj ekstrakt z bourbona i wanilii.
Dodaj czekoladki; odstawić na 1 minutę. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do płytkiego naczynia; przykryć i schłodzić 2 godziny.
Podgrzać łyżkę miary gorącą wodą; osuszyć. Miarka mieszaniny czekolady z łyżką; zanurzyć w kakao.
Tocz się w kulki. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.