Trio Gelati
Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz żółtka, półsłodkie czekolady, slivered migdały, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pomidor, bazylia i Ricotta Gelati, Trio Bruschetta, oraz Trio Grochu.
Instrukcje
Wymieszaj rum i kawę rozpuszczalną w małej misce, aż kawa się rozpuści.
Wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól w ciężkim rondlu, aż nie pozostaną żadne grudki skrobi kukurydzianej. Stopniowo ubijaj mleko. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się, stale mieszając, około 5 minut.
Zdjąć z ognia; ubić mieszankę kawy. Na powierzchnię podłoża do lodów wcisnąć folię foliową. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Przenieść bazę do lodów do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić.
Połącz migdały, cukier, skrobię kukurydzianą i sól w procesorze; mieszaj, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Przenieść mieszaninę orzechów do ciężkiego średniego rondla. Stopniowo ubijaj mleko.
Ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się, około 5 minut.
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia.
Wymieszać z ekstraktem z migdałów. Na powierzchnię podłoża do lodów wcisnąć folię foliową. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Przenieść bazę do lodów do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić.
Połączyć 1/3 szklanki mleka, żółtka, cukier, Marsala, i sól w średniej misce ze stali nierdzewnej; trzepaczka do mieszania.
Umieść miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Trzepaczka do grubości i termometr rejestruje 71°, około 5 minut.
Ubić w pozostałej 1 szklance mleka. Na powierzchnię podłoża do lodów wcisnąć folię foliową. Schłodzić do ostygnięcia, około 3 godzin.
Przenieść bazę do lodów do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić. (Wszystkie gelati mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Zamrozić.)