Tres Leches Ciasto
Przepis Tres Leches ciasto może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w około 4 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Przepis ten zachwycił 117 osób. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), oraz Tres Leches Ciasto.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Mąkę i proszek do pieczenia połączyć w małej misce; odstawić.
W misce miksera stojącego ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż białka zaczną się spieniać, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Powoli dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, 2 do 3 minut. Mieszanina może wyglądać nieco grubo.
Dodajemy żółtka i ubijamy aż się połączą. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mąkę w trzech dodatkach, na przemian z mlekiem, skrobanie boków i dna miski w razie potrzeby.
Dodaj wanilię i beat tylko do połączenia.
Zeskrobać ciasto do ungreased 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia.
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku wychodzi czysty, 30 do 35 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić na patelni, 60 do 90 minut.
Po ostygnięciu, poke Ciasto na całym widelcem.
Połącz odparowane mleko, słodzone mleko skondensowane i 1 1/2 szklanki ciężkiej śmietany w dużej misce.
Wlać mieszaninę równomiernie na całe ciasto. Podczas gdy ciasto moczy, zrobić bitą śmietanę.
Połącz żelatynę i wodę w małej misce. Kuchenka mikrofalowa, aż żelatyna rozpuszcza się, około 20 sekund. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 5 minut.
W czystej misce miksera stojącego ubić serek śmietankowy, cukier cukierniczy i ostudzoną żelatynę z mocowaniem trzepaczki do miękkości i whippy, około 2 minut.
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany i ubić do miękkich szczytów, o 2 protokół.
Rozłóż bitą śmietanę na cieście i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 2 godziny.