Tradycyjny garnek wołowy to danie główne dla 6 osób. Za 3,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 40 g tłuszczu i łącznie 554 kalorie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, czosnku w proszku, cebuli i marchewki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Potpie z empanadą wołową, Potpie z empanadą wołową oraz Potpie z wołowiną i warzywami.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj mąkę, ser, sól, pieprz i tymianek; wcinać tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Mieszaj wodę tylko do zwilżenia. Uformuj kulę. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
W międzyczasie w dużym rondlu lub w piekarniku holenderskim podsmaż wołowinę z cebulą na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodaj grzyby; smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Dodać 1 szklankę bulionu, sól, tymianek, czosnek w proszku i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodaj ziemniaki, marchewkę i seler; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, a warzywa chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Połącz mąkę i pozostały bulion, aż będzie gładki; stopniowo dodawać do masy wołowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. W razie potrzeby dopraw sosem brązującym. Zredukować ciepło; trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 średnie Zielone Papryki Pokrojone W Krążki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na placek o średnicy 14 cali. x 10 cali prostokąt. Wyłóż spód i boki nienatłuszczonego 11-calowego ciasta. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Pozostałe ciasto rozwałkuj na 6-calowy placek. koło; pokroić na sześć klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Wlać mieszaninę wołowiny na skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
10
Na wierzchu ułóż kawałki ciasta.
11
Piec bez przykrycia w temperaturze 450°C przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piec 30 minut dłużej lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe.