Tradycyjne Chilaquiles

Tradycyjne Chilaquiles
Tradycyjne Chilaquiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, olej roślinny, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 36%. Podobne przepisy to Chilaquiles, Chilaquiles, oraz Chilaquiles.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Zmiksować pomidory, cebula, pieprz poblano, pieprz jalapeno, kolendra, czosnek, mięta, i sól w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
TomatillosTomatillos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przenieść mieszaninę do rondla i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, często mieszając, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać kurczaka do sosu tomatillo i nadal gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest ogrzewany przez, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż paski tortilla w partiach, aż chrupiące i lekko rumiane, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Warstwa około połowy smażone tortille w naczyniu 2-quart pieczenia; rozłożyć połowę sosu tomatillo na tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Wymieszać ser pepperjack i ser Monterey Jack w misce; posypać połowę sosem tomatillo. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Ser PepperjackSer Pepperjack
TomatillosTomatillos
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie złoty i bąbelkowy, 30 do 35 minut. Pozostawić do ostygnięcia 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn