Tournedos z wołowiny w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie z karmelizowaną zapiekanką cebulowo-ziemniaczaną

Tournedos z wołowiny w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie z karmelizowaną zapiekanką cebulowo-ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1071 kalorii, 25g białka, oraz 77 g tłuszczu każdy. Na 8,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ciężką śmietanę, bulion wołowy, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Chateaubriand dla 2 na 30: Tournedos z grzybami i sosem z czerwonego wina i gotowanymi na parze brokułami, Polędwica wołowa w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie, oraz Ziemniaki, karmelizowana cebula i zapiekanka z koziego sera.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść chleb na powierzchni roboczej i za pomocą 3-calowego foremki do ciastek, Wytnij okrągły crouton od środka każdego kawałka chleba.
Obie strony grzanek posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieść grzanki na blasze do pieczenia i piec przez 5 do 7 protokół lub do lekko złoty kolor.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na dużym ogniu. Filety przyprawiamy solą i na 1 stronę każdego fileta wciskamy grubo popękany czarny pieprz.
Umieść filety Pepper side w dół do patelni i sear aż złoty kolor, odwrócić filety i kontynuować gotowanie przez 4 do 5 minut dla średnio rzadko doneness.
Wyjąć wszystkie oprócz 3 łyżki tłuszczu na patelni i powrócić do wysokiej temperatury.
Dodać grzyby i gotować, aż złoty kolor i ich płyn odparuje.
Dodać szalotki i gotować do miękkości.
Dodać czerwone Wino i zmniejszyć o połowę.
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Musztardę i masło ubić i gotować przez 30 sekund. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieścić każdy filet na wierzchu crouton i łyżką trochę sosu na.
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować powoli, aż karmelizowane.
Dodać czosnek i ocet balsamiczny i gotować przez 2 minuty. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 9-calowa patelnia do pieczenia umieść warstwę ziemniaków na dnie i doprawić solą i pieprzem. Łyżka 1/5 mieszanki cebuli na ziemniaki i top z 1/4 szklanki ciężkiej śmietany i łyżką natki pietruszki. Powtórz, aby zrobić 5 warstw.
Na wierzch ziemniaków posypać serem.
Piec przez 50 do 60 minut, lub aż ziemniaki są miękkie i krem został wchłonięty.