Tournedos z wołowiny w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie z karmelizowaną zapiekanką cebulowo-ziemniaczaną

Tournedos z wołowiny w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie z karmelizowaną zapiekanką cebulowo-ziemniaczaną
Tournedos z wołowiny w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie z karmelizowaną zapiekanką cebulowo-ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1071 kalorii, 25g białka, oraz 77 g tłuszczu każdy. Na 8,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ciężką śmietanę, bulion wołowy, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Chateaubriand dla 2 na 30: Tournedos z grzybami i sosem z czerwonego wina i gotowanymi na parze brokułami, Polędwica wołowa w sosie grzybowym, musztardowym i czerwonym winie, oraz Ziemniaki, karmelizowana cebula i zapiekanka z koziego sera.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść chleb na powierzchni roboczej i za pomocą 3-calowego foremki do ciastek, Wytnij okrągły crouton od środka każdego kawałka chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
3
Obie strony grzanek posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
GrzankiGrzanki
4
Umieść grzanki na blasze do pieczenia i piec przez 5 do 7 protokół lub do lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na dużym ogniu. Filety przyprawiamy solą i na 1 stronę każdego fileta wciskamy grubo popękany czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Umieść filety Pepper side w dół do patelni i sear aż złoty kolor, odwrócić filety i kontynuować gotowanie przez 4 do 5 minut dla średnio rzadko doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Steki wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
8
Wyjąć wszystkie oprócz 3 łyżki tłuszczu na patelni i powrócić do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać grzyby i gotować, aż złoty kolor i ich płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
10
Dodać szalotki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
11
Dodać czerwone Wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
12
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
13
Musztardę i masło ubić i gotować przez 30 sekund. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Umieścić każdy filet na wierzchu crouton i łyżką trochę sosu na.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
15
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Dodać cebulę i gotować powoli, aż karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
17
Dodać czosnek i ocet balsamiczny i gotować przez 2 minuty. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 9-calowa patelnia do pieczenia umieść warstwę ziemniaków na dnie i doprawić solą i pieprzem. Łyżka 1/5 mieszanki cebuli na ziemniaki i top z 1/4 szklanki ciężkiej śmietany i łyżką natki pietruszki. Powtórz, aby zrobić 5 warstw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Na wierzch ziemniaków posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
19
Piec przez 50 do 60 minut, lub aż ziemniaki są miękkie i krem został wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa4filetysteki z polędwicy wołowej, około 6 uncjisteki z polędwicy wołowej, około 6 uncji42 łyżki roztopionego masłachleb wiejskichleb wiejski23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaMusztarda DijonMusztarda Dijon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4krewetki i żyłkiSól i grubo zmielony czarny pieprzSól i grubo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Gruyeretarty ser Gruyere2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek3largesCebula hiszpańska, obrana i pokrojona cienkoCebula hiszpańska, obrana i pokrojona cienko4largesziemniaki obrane i pokrojone cienkoziemniaki obrane i pokrojone cienko2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2szalotka, drobno pokrojona w kostkęszalotka, drobno pokrojona w kostkę4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grzyby shiitake, oczyszczone i poćwiartowanegrzyby shiitake, oczyszczone i poćwiartowane12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn