Toskańskie Drewno-grillowane ostrygi z chrupiącą pancettą-Mignonette pomidorowo-Bazyliowa
Toskańskie ostrygi z grilla drzewnego z chrupiącą pancettą-Mignonette pomidorowo-Bazyliowa to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 64 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. 53 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka płaskich liści pietruszki, oliwy z oliwek, koszernej soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Toskańskie Drewno-grillowane ostrygi z chrupiącą pancettą-Mignonette pomidorowo-Bazyliowa, Grillowane ostrygi z Jalapeno-ziołowym Mignonette, oraz Ostrygi z grilla w Chipotle Vinaigrette dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść pancettę na żeliwnej patelni i gotuj na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca, a tłuszcz zostanie wytopiony.
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Podczas gdy pancetta gotuje, połącz ocet, szalotkę, ziarna pieprzu, bazylię, pomidory i dopraw solą.
Przygotuj grill węglowy za pomocą rozrusznika kominowego wypełnionego brykietami z węgla drzewnego. Gdy węgle rozpalą się do czerwoności i zaczną siwieć, dodaj namoczone zrębki równomiernie na wierzch węgli.
Chwyć każdą ostrygę płaską stroną do góry w złożonym ręczniku kuchennym. Znajdź mały otwór między muszlami w pobliżu zawiasu i podważ go nożem do ostryg. Staraj się nie rozlewać pysznych soków, zwanych likierem ostrygowym, w dolnej skorupce.
Odetnij mięso ostryg od górnej skorupy, a następnie poluzuj ostrygę od dolnej skorupy, ostrożnie przesuwając nóż do ostryg pod ciałem. Wyrzuć górną, bardziej płaską skorupkę, utrzymując ostrygę i soki na dnie, głębszą skorupkę.
Wyczyść ruszty do gotowania. Grilluj ostrygi na bezpośrednim dużym ogniu, aż soki zaczną bulgotać, a brzegi ostryg zwijają się, 2 do 4 minut.
Rozłóż 1 1/2 szklanki koszernej soli równomiernie na dnie dużego półmiska. Ostrożnie zagnieźdź ugotowane ostrygi w soli i posyp każdą ostrygę odrobiną mignonette, kilkoma kostkami pancetty i liśćmi pietruszki.
Skrop odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Ostrygi można łączyć z Chardonnay, Riesling i Muscadet. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Broadside Chardonnay]()
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.