Toskański Karczoch & Szpinak Strudel
Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 21% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka oleju z suszonych pomidorów, szpinaku, pomidorów suszonych na słońcu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Z Karczochami Toskańskimi, Strudel Ze Szpinaku Grzybowego, oraz Strudel ze szpinakiem i ricottą z ciecierzycą podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni nonstick smażyć grzyby i pomidory w 2 łyżeczkach oleju z suszonych pomidorów, aż grzyby będą miękkie. Schłodzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce połączyć szpinak, pesto, pieprz i, w razie potrzeby, płatki pieprzu.
Dodać karczochy, ser mozzarella, 5 łyżek parmezanu i mieszankę grzybową; dobrze wymieszać.
Rozwiń ciasto półksiężycowe na lekko natłuszczoną blachę do pieczenia w jeden długi prostokąt; uszczelnij szwy i perforacje.
Rozwal się na 14x9-in. prostokąt.
Rozłóż wypełnienie w 3-in.- szeroki pasek w dół środka prostokąta. Na każdym długim boku wyciąć 1-in.- szerokie paski do 1/2 cala. wypełnienia. Zaczynając od jednego końca, złóż naprzemienne paski pod kątem w poprzek wypełnienia.
Ubić jajko i pozostały olej; wyszczotkować ciasto.
Posypać orzechami włoskimi.
Posypać pozostałym parmezanem; piec 10 minut lub aż zbrązowieje. Ostudzić 5 minut przed pokrojeniem na 12 plasterków.