Torty z łososia i białej ryby w sosie Chrzanowo-ogórkowym
Ciasta z łososiem i sielanką z sosem Chrzanowo-ogórkowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, filety z siei, chrzan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Torty Z Łososia I Białej Ryby W Sosie Chrzanowo-Ogórkowym, Ciasto Z Łososia Z Papryką W Sosie Chrzanowym, oraz Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać ogórek, majonez, chrzan, pietruszkę i szczypiorek. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z folią.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać marchew i por. Saut&#;233 aż miękkie, ale nie Brązowy, o 15 protokół. Schłodzić w patelni.
Ubić jajka, Mączka z macy, gruba sól i biały pieprz w dużej misce do wymieszania. Wymieszać z mieszaniną marchwi.
Do procesora włożyć kostki siei i łososia. Używając włączania / wyłączania, posiekaj ryby na grubą pastę (małe kawałki ryby pozostaną). Wymieszaj rybę z mieszanką Macy.
Za pomocą mokrych rąk i około 1/3 szklanki dla każdego, kształt mieszaniny ryb w szesnaście 1/2-cala-grube ciasta. Ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć plastikiem i schłodzić.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do 2 ciężkich dużych patelni, aby pokryć dno.
Rozgrzać olej na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj 8 ciasta rybne do każdej patelni. Smażyć na złoty kolor i gotowane przez, o 3 protokół z boku. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Przenieść do innej blachy do pieczenia, przykryć i przechowywać w lodówce. Rewarm Odkryte w 177° piekarnik 10 minut.
Ułóż 2 ciasta rybne na każdym talerzu. SOS łyżka nad lub obok.
Dekoruj klinami cytryny i pietruszką.
Chardonnay byłoby pyszne z haroseth i łososia i whitefish ciasta. Lubimy nuty jabłka, gruszki i wanilii Baron Herzog 2006 Chardonnay z piwnic Herzog na środkowym wybrzeżu Kalifornii. To świetne Koszerne Wino i dobra cena za 13 dolarów.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.